Assertiviteitstraining: Krachtig, zelfverzekerd en assertief reageren.

Je hebt een mooie baan of een eigen bedrijf en groeipotentie. Maar hoe meer verantwoordelijkheid je krijgt, hoe meer je merkt dat je blokkeert. Op deze manier kun je een carrière wel vergeten. Verbeter je assertiviteit en kom weer in je kracht. Laat weer zien wie je bent en wat je in huis hebt.


Assertiviteit of spreekangst?

Steeds vaker als je iets wilt zeggen of aangesproken wordt, raak je lichtelijk in paniek. Je blokkeert. Je trekt je stilletjes terug, of gaat juist overdreven uitbundig doen. Mensen van je wegduwen. Je raakt de aansluiting kwijt. Je raakt jezelf kwijt. Je gaat uit je kracht en je weet niet hoe je jouw kwaliteiten kunt laten zien.

En of het nou spreekangst heet, presenteerangst of onzekerheid. Of het erom gaat dat je niet midden in de belangstelling wilt staan. Je niet met leidinggevenden overweg kunt. Niet kunt loslaten. Veel te perfectionistisch en een controlfreak bent. Vaak zit te malen. Geen keuzes kunt maken......

Wat maakt het uit: Het gaat er om dat je zo niet verder komt.

Want, hoe moet het nou met al je plannen, je groeipotentie? In je opleiding hebben ze het nooit over sociale vaardigheden gehad. Hoe je met je tegenslagen en onzekerheden kunt omgaan. Het ging alleen over het vak. Goede cijfers halen. Hoe je jezelf ontwikkelde was niet belangrijk. Maar ja, nu dus wél.

Zelfverzekerd assertief worden

En als je de zenuwen krijgt van aandacht, presentaties en voorstelrondjes, kan ik me voorstellen dat je aan jezelf gaat twijfelen. Dat je denkt dat je gek wordt. Zwaar gefrustreerd dat je het niet kunt vatten. Je kunt niet laten zien wie je bent en wat je kunt. Wat je in je mars hebt. Je komt niet uit de verf. Kansen gaan aan je voorbij. Een carrière kun je zo wel vergeten.

Natuurlijk is dit maar één kant van de medaille. Want de rest van de tijd zit je prima in je vel. Je hebt een normaal sociaal leven, veel activiteiten. Het is alleen dit ene vervelende probleem dat je blokkeert. Dát is waar we het over hebben.

Kan een assertiviteitstraining je helpen, zodat je verder kunt met je carrière, werk en leven? Een standaard assertiviteitstraining heeft voor jou geen zin. Je komt ze op internet in alle soorten en maten tegen. Nee, het gaat er om dat je jouw ongemakkelijk gevoel in sociale situaties aanpakt. Want ‘nee’ zeggen; dat kun je echt wel. En rollenspelletjes overleef je ook wel. Je bent een goed opgeleide professional… weet je nog.


Kies de aanpak die het best bij jou en je leerdoel past

Op basis van jouw specifieke situatie kies je voor individuele coaching, mijn groeps-training of online-training. In COACHING help ik je heel gericht van je belemmeringen af. In de ONLINE-TRAINING leer je effectief loslaten en in je kracht komen. In de GROEPS-TRAINING groei je in zelf-leiderschap en communicatie. Je gaat alles direct oefenen en toepassen.