Wat je aandacht geeft zal groeien | Verheijden Consult

Wat je aandacht geeft zal groeien

Geef je aandacht aan wat je wilt

Als je met deskundigen urenlang over een probleem kunt praten, dan zal het wel een serieus probleem zijn. Hoe kun je er anders urenlang over praten?! Maar als een deskundige geen energie wil steken in jouw ‘probleem’ maar liever bespreekt wat je eigenlijk wél wilt, dan ontstaat er een heel andere energie. Dan zie je plotseling nieuwe mogelijkheden. Zo werkt het ook met de stelling “alles is mogelijk”. Heel vaak krijg je de bevestiging dat het niet waar kan zijn. Je hebt al zo vaak te horen gekregen dat niet alles mogelijk is, dat je het niet meer durft te geloven. Je durft niet meer het kind te zijn dat oneindige mogelijkheden ziet. Dat elke fantasie heel echt kan aanvoelen. Dat je kunt genieten. Dat alles mogelijk is.

Vergelijk het eens met de radio commercial van Marktplaats. Ze beweren dat iedere 15 seconden een nieuwe advertentie geplaatst wordt. Dat wil je best geloven. Echter ze ontkrachten dit verhaal met de laatste zin in de commercial: "Dit zijn CIJFERS die er niet om LIEGEN". Je bewuste snapt wel wat ze bedoelen, maar je onderbewuste neemt slechts waar dat de cijfers liegen.

Wat is het probleem van een probleem?

Het grote probleem van een probleem is, dat we er (onbewust) zoveel energie in steken. Alles wat we energie of aandacht geven zal groeien. Het probleem zal dus groeien, maar ook steeds echter gaan aanvoelen. Het zal zich vastzetten in je systeem. Letterlijk zelfs: Je verstevigt in je hersenen de neurologische verbinden die dit probleem tot een probleem maken. Alleen al door er over te praten of te piekeren zal het sterker worden.

Gerichte energie cq aandacht is de sleutel tot succes

Een oplossing voor een probleem is om ervan uit te gaan dat alles mogelijk is. Dan kun je je aandacht aan alles andere geven dan aan het probleem. We kunnen de oneindige mogelijkheden niet waarnemen. We kunnen het alleen maar geloven en voor echt aannemen. En daar komt al weer direct het volgende probleem om de hoek kijken. Alles wat we voor echt aannemen is weer een beperking van de oneindige mogelijkheden.

Wat je aandacht geeft zal groeien

Alles waar je energie of aandacht aan geeft zal groeien. Als je aandacht geeft aan de mooie kanten van je geliefde, zal de liefde tussen jullie groeien. Als je waardering geeft aan de wilde toekomstplannen van je kind, zal hij er energie in stoppen en ze mogelijk realiseren. Als je energie stopt in je ideeën zullen ze realiteit worden. 

Als je energie stopt in ongekende mogelijkheden, zullen die gaan groeien en zichtbaar en tastbaar worden.

Hieronder vind je een heel heftig voorbeeld van iemand die gelooft in oneindige mogelijkheden. Iemand die al zijn energie in mogelijkheden stopt en laat zien hoe het werkt. Maar ook iemand die precies weet wat beperkingen zijn. Het gaat over Nick Vujicic. Nick is geboren zonder armen en benen. Dan heb je alle reden om depressief te worden en het bijltje erbij neer te gooien. Hij heeft dit allemaal overwonnen en is nu een van de meest positieve motiverende sprekers in de wereld.
 

 


Gratis Live Webinar

Live Webinar

Gratis Live Webinar


Jos Verheijden:

"Ik wil bijdragen en mensen inspireren om onafhankelijk en vrij te zijn. Ik leer je effectief om te gaan met onzekerheden en tegenslagen. Dat doe ik via mijn coaching, Live Inspiratie Sessies, vloggen, bloggen, interviews en documentaires".

Lees meer over Jos