ADD: De (r)evolutie van de mens | Verheijden Consult

ADD: De (r)evolutie van de mens

ADD: De evolutie van de mens

Veranderingen vinden plaats via evolutie of revolutie. Als mensen sneller veranderen dan gemiddeld, dan wijken ze af van wat als normaal beschouwd werd. Zo kan ik me herinneren dat mijn ouders mijn muziekstijl niet konden waarderen! Een paar decennia geleden werden Dolle Mina’s en hippies heel raar en met afkeurende blikken bekeken. Gelukkig hebben die revoluties stand gehouden en zijn er grote veranderingen doorgevoerd. We zijn vrijer geworden en we zijn als mens en maatschappij sterk gegroeid.

Momenteel vindt er weer een revolutie plaats. Zoals je wel weet worden we overvoerd met enorme hoeveelheden informatie, data, mogelijkheden, indrukken en emoties. Ons brein past zich hier op aan. Bij de een wat sneller, bij de ander wat langzamer. Het vreemde is dat de mensen die zich heel snel aanpassen nu met afkeurende blikken bekeken worden!

Mensen met ADD zijn veel sneller geëvolueerd dan de rest.

Ze zijn helemaal klaar voor de toekomst. Ze kunnen ontzettend veel tegelijk waarnemen en ze kunnen grote hoeveelheden indrukken verwerken. Hoe mooi wil je het hebben. Het vreemde is echter dat ze nu als gestoord neergezet worden. Ze moeten afgeremd worden!!

Volgens diverse websites die over ADD gaan, zouden ADD-ers gestoord zijn (nou ja in ieder geval een stoornis hebben). Hun hersenen zouden niet goed werken en ze zouden hun aandacht niet vast kunnen houden. ADD-ers zouden een aandachts-stoornis hebben! Snap jij het nog? Ze zijn juist super goed in alles tegelijk aandacht geven! 

ADD-ers zouden aan de pillen moeten

ADD-ers zouden aan de pillen moeten zodat ze weer in de pas lopen met degenen die slechts één ding tegelijk aandacht kunnen geven en die het hoge tempo niet bij kunnen houden. Gelukkig is er een wondermiddel uitgevonden. Maar helaas wordt het verkeerd gebruikt. Dat wondermiddel heet Ritalin.

Het wonderbaarlijke is dat Ritalin mensen met ADD afremt en mensen zonder ADD juist versnelt. Helaas wordt het middel verkeerd gebruikt, want het wordt vooral voorgeschreven aan mensen met ADD. Het zou juist voorgeschreven moeten worden aan alle andere mensen, zodat ze het hoge tempo en de vele indrukken beter aankunnen.

Wat als anderen Ritalin zouden krijgen

Als alle niet-ADD kinderen en leraren op school aan de Ritalin zouden gaan, dan zouden de lessen veel korter en spannender zijn. Dan zou je alle vakken tegelijk kunnen geven. Dan zou het verhoogde leertempo beter afgestemd zijn op de hoge verwachtingen van de huidige en toekomstige maatschappij.

Grappig genoeg krijg ik regelmatig de vraag van mensen met ADD of ze wel geschikt zijn om een NLP training te volgen. Ze zijn bang dat ze hun aandacht er niet bij kunnen houden!! Als ik ze uitleg hoe een NLP-training (en NLP-coaching) werkt, dan voelt het of ze in een warm nest thuiskomen.

In een NLP-training worden alle zintuigen namelijk overvoert met indrukken. De meeste mensen kunnen dit bewust niet volgen en zullen overschakelen op onbewust leren (dat is de kracht van een NLP-training). Echter iemand met ADD krijgt eindelijk de hoeveelheid input die bij zijn tempo en capaciteiten past!!


Gratis Webinar

Live Webinar

Gratis Webinar


Jos Verheijden:

"Ik wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doe ik via mijn coaching, webinars, vloggen, bloggen, interviews en documentaires".

Lees meer over Jos