Afzeiken of inspireren: Wat wil jij? | Verheijden Consult

Afzeiken of inspireren: Wat wil jij?

Ik heb me de afgelopen weken laten verleiden om het nieuws en de actualiteiten een beetje te volgen. Nou, ik ben er weer helemaal klaar mee. Wat een asociaal gedoe allemaal. De ‘bestuurders’ van ons land (die ons grote voorbeeld zouden moeten zijn) zeiken elkaar af in de 2e kamer. Mark Rutte wordt persoonlijk aangevallen omdat hij te charmant en te positief is. De oppositie is alleen maar aan het tegenwerken en afzeiken om de regering te laten vallen. Nu weer een nieuwe 'hervormer' als leider van de PvdA. Wilders met zijn idiote website om buitenlanders aan te geven. Pechtold met slogans als plakbandregering (of zoiets). Alleen maar geruzie. Volgens mij is het juist hard nodig om er sámen de schouders onder te zetten.

Waar zijn we nou mee bezig?

Hoe willen wij als zelfbenoemde volwassenen nou een voorbeeld zijn voor onze kinderen? Hoe moet de jeugd nou nog weten hoe ze met elkaar en hun omgeving moeten omgaan? Ik kan me heel goed voorstellen dat ze zich terugtrekken achter hun computer en op Facebook hun ‘vrienden’ opzoeken. Daar is het in ieder geval veilig en kun je vervelende dingen ‘wegklikken’. En dan klagen veel ouders dat hun kinderen alleen maar facebooken, twitteren en sms-en. Ben maar blij dat ze hun eigen plekje nog hebben. Wij zijn als ‘volwassenen’ blijkbaar niet voldoende in staat om ze dat te bieden.

Om te overleven in deze hyperactieve wereld heb je het nodig om rust te vinden. Leuke dingen te doen. Om te leven is het van het allerhoogste belang dat je weet wat JIJ nou eigenlijk wilt. Wie je wérkelijk bent. Dat je jouw missie helder voor ogen hebt. Jouw ‘reden van bestaan’. Als je dit weer helder hebt, dan weet je wat je moet doen. Wat jouw pad is. Welke kant je op moet kijken om energie te krijgen. Om weer vol te gaan leven. En er ook echt van te genieten.

Ik was gewoon BOOS!

De reden waarom ik dit artikel vrij agressief begon(en heb laten staan is omdat het zo voelde. Ik voelde ook echt die boosheid. Die werd plotseling aangewakkerd ná het zien van onderstaand filmpje op Youtube (een soort van bewustwording). Ik werd er weer zo door geraakt, dat de tranen in mijn ogen stonden (watje). Het gaat over hoe je mensen kunt inspireren. Hoe je de vonk bij mensen weer kunt aanwakkeren. Hoe je het samen zo ongelooflijk leuk kunt hebben. Hoe je anderen laat zien hoe het ook kan.

 

 

Het filmpje betekent voor mij dat je de wereld positief kunt veranderen. Inspireren betekent voor mij dat je ZELF je ideale leven leidt. Dat je lekker je eigen ding doet. Vrij bent. Geniet van je werk en je leven. Dat je straalt. Andere mensen pikken dat op en gaan met je mee. Zij steken andere mensen weer aan. Gewoon omdat ze het fijn vinden. Ben je bewust van je invloed op je omgeving, je kinderen , je collega’s, je buren en alle mensen die je tegenkomt. Maar doe het niet voor hen: doe het voor jezelf. Laat het vonkje maar overspringen, zodat die ander zijn eigen ding op zijn eigen manier kan doen. Zich veilig en vrij voelt om zijn eigen missie te volgen.


Gratis Live Webinar

Live Webinar

Gratis Live Webinar


Jos Verheijden:

"Ik wil bijdragen en mensen inspireren om onafhankelijk en vrij te zijn. Ik leer je effectief om te gaan met onzekerheden en tegenslagen. Dat doe ik via mijn coaching, Live Inspiratie Sessies, vloggen, bloggen, interviews en documentaires".

Lees meer over Jos