Het belang van jezelf goed voelen

Het belang van jezelf goed voelen

Jezelf goed voelen is de basis voor succes in je werk, relatie, welzijn, communicatie en leven. Helaas denken veel mensen dat ze éérst succes moeten hebben om zich goed te voelen. Het is precies andersom: Eerst jezelf goed voelen, dán volgt het succes automatisch. De essentie van succes en flow is dat je heel dicht bij jezelf blijft. In deze hectische tijd is het belangrijk om jezelf steeds af te vragen wat en wie bij jou past. De vraag die je jezelf kunt stellen is: “Hoeveel tijd en energie spendeer ik aan mezelf goed voelen?” En besteed ik er alleen tijd aan als het écht nodig is, of ook als ik lekker in mijn vel zit?

Als het niet zo lekker loopt in je relatie:

Geef je dan je partner de opdracht dat die zich moet aanpassen? Of neem je ruimte voor jezelf en ga je éérst met jezelf aan de slag?

Als je een communicatietraining overweegt:

Wil je wat technieken leren om beter over te komen? Of zorg je dat je éérst helderhebt wie je bent en wat bij jou past?

Als je jezelf niet goed voelt:

Ga je dan gewoon nog iets meer je best doen? Of ga je nú eerst uitzoeken waar je energie van krijgt en in jezelf investeren? Oók als het zogenaamd niet kan vanwege hypotheek, werk, kinderen, verplichtingen of welk excuus ook.

Als het financieel niet goed gaat:

Vergeet je dan alles waar je voor staat en offer je alles op om financieel weer op orde te komen? Of zorg je dat je éérst in een stemming bent om open te staan om te ontvangen wat er al is?

In mijn continu-programma Lead2Flow ga ik hier veel dieper op in. Je volgt elke twee weken een Interactieve Live Sessie en een volledige cursus over steeds wisselende onderwerpen op het gebied van leiderschap, assertiviteit, vitaliteit en communicatie. Door regelmatig te herhalen zul je in een flow komen waarin je moeiteloosheid bereikt en je alles voor elkaar krijgt wat je wilt.

Reacties (4)

 • Tijdens het programma " Sophie in de mentale kreukels" werd gezegd dat we vergeten zijn dat we ons ook rot mogen voelen. Dat vond ik zo'n eyeopener. Onder invloed van oa social media lijkt het of ieders leven perfect moet zijn terwijl het ook heel leerzaam is om je soms naar te voelen. Dat hoort er ook bij.
  Ik ben het eens met de inhoud van deze blog, hoor (en lees ze met plezier) maar het triggerde me even om deze reactie te plaatsen :-) !

  mrt 28, 2017
 • Iedereen mag zich rot voelen en zal dat ook zeker doen (de een wat meer en vaker dan de ander). Ik vind het echter geen doel op zich (de psychiater in het programma staat er om bekend dat hij nogal depri doet). Het leven is bedoeld om overvloedig, prettig, fijn, gezond, vrij enz te zijn. Alles wat daarvan afwijkt is niet zoals het bedoeld is. Je rot voelen is voor mij het signaal om weer terug in het hier en nu te komen en weer te beseffen dat je van het padje af bent. Vervolgens weer vrolijk aan jezelf werken en weer terug in je kracht komen!

  Ps. Waar hij op doelde was dat de verwachtingen via social media zo hoog gespannen zijn dat het niet meer realistisch is. Ook dat is een signaal dat mensen weer terug in het nu moeten komen en aan zichzelf gaan werken. Persoonlijke ontwikkeling is een doorlopend proces.

  mrt 29, 2017
 • Hey,
  Ik volg je nu een paar dagen...ik ben in de war. Ik ben zo bewust geworden van een aantal zaken in mijn leven die zorgde vr drastische beslissingen. Eerst en vooral op vlak van vrienden..voel me nu enorm alleen. Ik wil van mezelf houden en de energiefretters er uit. Moeilijk...hard...geen aandacht meer,enkel van mezelf. Wat nu...vele vragen of ik wel goed bezig ben. Als ik mezelf echt voel,dan straal ik en ja...ik ben ik en ik geloof in mij. Ik volg mijn waarden en normen zoals ze voor mij hun waarde kennen. Tegenkanting...lastig...volhouden en alles komt vanzelf goed denk ik dan sussend :-).
  Onzekerheid teistert al mijn hele leven, ik wil er van af...ik leef vr mijn kindjes...soms duwen ze me af...ik crash...ik praat er over...alles weer goed. Ik duw iedereen v me af,vertrouw nog zo weinigen...maar dat maakt me triest...
  De dag dat ik mezelf vertrouw heb ik niemand echt nodig,die dag is nabij...geloven in mezelf na een strijd van een vader waar ik nooit goed genoeg vr was,12jaar boulemie en een narcistische partner...wat maakt me zo bang te leven tussen anderen? Het is inderdaad ok je eens rot te voelen...maar ik voel me echt niet graag zo...gaat soms echt diep...leef en geniet,zonde van je verdriet,ik vind mijn pijnpunt maar niet,na alle bewustwording die ik al bezit..m

  sep 25, 2017
 • Het voordeel is dat je heel helder hebt waarom het zo belangrijk is om jezelf goed te voelen!

  Nu is alleen nog de juiste weg vinden om die oude toestanden los te laten en je jezelf vrij te maken voor een prachtige toekomst.

  Gebaseerd op mijn ervaring met andere cliënten zal dat een aardige klus zijn, maar zeker goed te doen. Wat je nodig hebt is gespecialiseerde professionele hulp. Zorg dat je die vindt en toelaat. Heel veel sterkte en wijsheid gewenst.

  sep 28, 2017

Zo krijg je direct energie

De Gouden Vraag E-book

Download gratis jouw E-book


Jos Verheijden

Jos Verheijden:

"Ik wil bijdragen en mensen inspireren om onafhankelijk en vrij te zijn. Ik leer je effectief om te gaan met onzekerheden en tegenslagen. Dat doe ik via mijn coaching, vloggen, bloggen en documentaires, ".

Lees meer over Jos