Zo help je mensen in hun kracht

Zo help je mensen in hun kracht

Natuurlijk hebben we het allemaal druk, druk, druk. Vooral de herhaling van dit woord is erg in de mode. Een beetje snel achter elkaar uitspreken en er vermoeid bij kijken geeft een extra dramatisch effect. Die ander wil natuurlijk niet onder doen en vertelt jou dan hoe druk, druk, druk die het heeft. Dan heb je het samen nog drukker. Als je geluk hebt, dan voel je de vermoeidheid in je lijf. Het bewijs dat je leeft. Dan is het gewenste effect bereikt en kun je verder met je leven. Prima toch!?

Wat wil je met je gedrag bereiken?

Stel dat je bovenstaand gesprekje voert met een medewerker, een collega, een klant, je partner, je kinderen…… Wat wil je er eigenlijk mee bereiken? Misschien krijgen ze medelijden met je en gaan ze beter hun best doen. Nou ja; als het werkt, waarom niet?

Maar de kans is groot dat ze afhaken. Dat ze geconfronteerd worden met weer zo’n negatief persoon (Wat? Wie? Ik?). De aandacht wordt wederom gevestigd op alle toestanden die ze meemaken, op de problemen waar ze mee worstelen. Stel dat je jezelf best wel een positief en opgewekt mens vindt. Is dit dan wat je wilt?

Kan het ook anders dan?

Ja natuurlijk kan het anders. Daar gaan al mijn blog-artikelen, trainingen en coaching ten slotte over. Als je een effectieve methode zoekt, dan kom je heel snel uit bij het Oplossingsgericht Werken. Deze aanpak is vooral gericht op korte interventies met een groot motiverend effect. Dus dat je met een enkele vraag of opmerking iemand in een positieve en vermogende stemming kunt brengen.

Kun je dit leren?

Ja natuurlijk kun je dit leren. Je kunt Lead2Flow volgen die volledig gebaseerd is op NLP en het Oplossingsgericht Werken. Een half jaar aan jezelf werken en leren hoe je jezelf en anderen in de meest vermogende stemmingen brengt. Dat wil jij toch ook!

In de voorbereiding voor een training was ik op zoek naar leuke filmpjes op YouTube en ik kwam een ongelooflijk goede film tegen die precies laat zien wat ik bedoel. In deze professionele korte film zie je wat het onwaarschijnlijk krachtige effect is van aandacht en complimenten  (twee van de pijlers van het Oplossingsgericht Werken).

Genieten en op jezelf toepassen

Neem even de tijd (16 minuten genieten) om de film te bekijken en ga het vanaf nu zelf toepassen. Ik kijk er nu al naar uit om te horen hoe goed jij hier in bent en wat jij in de wereld teweeg gaat brengen door nog meer onvoorwaardelijke aandacht en complimenten te geven.

 


Gratis Live Webinar

Live Webinar

Gratis Live Webinar


Jos Verheijden:

"Ik wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doe ik via mijn coaching, webinars, vloggen, bloggen, interviews en documentaires".

Lees meer over Jos