Welke NLP training past bij jou?

nlp training cursus opleiding

Er is een wezenlijk verschil tussen een NLP training (cursus) en een NLP opleiding. Uiteraard zijn er nog veel meer verschillen te herkennen. Als je ‘iets met NLP’ wilt gaan doen, is het slim om je vooraf goed te (laten) informeren. Als je behoefte hebt aan een training en je komt toevallig in een opleiding terecht, is dat toch een beetje lullig. Ook als je in de verkeerde training zit, zul je heel andere resultaten bereiken.

Een NLP Practitioner opleiding is van oorsprong gericht op mensen die coach of therapeut willen worden. Je leert diverse technieken en hoe je die kunt toepassen in verschillende situaties. De ene opleiding is puur theoretisch, de andere is puur gericht op persoonlijke ontwikkeling. Anderen zitten er tussenin. Het doel is om NLP technieken te leren. Vaak kun je een examen afleggen en een certificaat krijgen.

Een NLP training is over het algemeen een vertaling van NLP naar een praktische toepassing. Denk hierbij aan beter leren communiceren, persoonlijke ontwikkeling, leiderschap, herstellen van burnout, loslaten van angsten, doelen realiseren en assertiever worden. De meeste trainingen combineren NLP met andere methodieken (Systemisch Werken, Oplossingsgericht Werken). Het doel is niet om NLP-technieken te leren, maar om je persoonlijke of professionele leerdoelen te realiseren.

Wat verwacht jij van een NLP training?

De afgelopen jaren heb ik mijn trainingen steeds aangepast naar de allernieuwste en meest effectieve inzichten van dit moment. Ik heb de ‘klassieke’ NLP-technieken vervangen door ‘moderne’ NLP. Wat hiermee bedoeld wordt, is dat je geen technieken, maar direct de essentie van NLP leert en dit onmiddelijk toepast in je werk en leven. Het blijkt dat iedereen dit meteen oppakt en toepast.

Moderne NLP werkt volledig in het ‘NU’. De eenvoudige reden is, dat je uitsluitend NU kunt veranderen. Onze neo-cortex (ons denkvermogen) kan dan wel een verleden en een toekomst bedenken: Ons lijf is altijd en uitsluitend in het NU. Je herkent dit principe wel als je ‘weet’ dat een presentatie geven niet eng is, maar tóch verstijft als je er een moet geven.

Het praktische resultaat is dat mijn trainingen veel korter zijn en een hoger rendement hebben. Tevens werk ik met een maximale groepsgrootte van zo’n acht deelnemers. Hierdoor kan ik in mijn trainingen een hele krachtige mix maken van persoonlijke coaching en zelf oefenen. Je maakt nu nóg grotere groeistappen in je persoonlijke ontwikkeling. Wat denk je hier van? Is dit iets voor jou?

 

Lees meer over Zelf-Leiderschap

 

Reacties (1)

  • anon

    Nog dagelijks plezier, voordeel of hoe je het ook noemen wilt van de training die je me 2 jaar geleden hebt gegeven. Als je nu n nog betere hebt dan 'moet' ik gewoon nog n keer een paar dagen!

    jun 24, 2014
Jos Verheijden

Jos Verheijden:

"Het is mijn missie mensen te inspireren te werken en leven in vrijheid en overvloed. Effectief leren omgaan met onzekerheden en tegenslagen. Dat doe ik via training, coaching en mijn blog".

Lees meer over Jos

 

Zo krijg je
direct meer energie

De Gouden Vraag E-book

Download gratis jouw E-book