De zoon van de koning

De zoon van de koning

Misschien vraag je jezelf wel eens af waarom je op een bepaalde manier in het leven staat. Hoe het komt dat je op een bepaalde manier reageert in situaties waarin dat misschien anders had gekund. Hoe het ook komt; meestal vind je de oorzaak in hoe jij in dit leven staat en wat er van je verwacht werd toen je nog niet eens bewust was hoe je hier mee om kon gaan. Als volwasse neem je alle oude ervaringen mee. Meestal gaat dat onbewust en zie je het terug in je gedrag. In onderstaande video vertel ik een prachtige metafoor die je mogelijk zal interesseren.

 

 

Als je een makkelijker leven wilt dan hoef je alleen maar wat slimmer met jezelf en je situatie om te gaan. Als je dit te eenvoudig of te kort door de bocht vindt, dan sluit je jezelf nog af. Probeer het eens op een andere manier te bekijken.

Reacties (2)

 • Hoi Jos,

  Mooi gekozen, getimed dit onderwerp!
  Ben zelf al m'n hele leven Boogschutter , qua sterrenbeeld, en was me niet echt bewust vd aanpak vh oude mannetje met bochel. Altijd in de roos; dat maakt t leven stuk doeltreffender, makkelijker !
  Ik zal dat maar eens gaan toepassen :)
  Bedankt voor t verhaal en nog prettige Koningsdag..

  Groeten , Kees

  apr 27, 2016
 • Dag Jos ,

  Een mooi verhaal met heel wat wijsheid .
  Je leven ziet er best wel rooskleuriger uit als je jezelf geen al te hoge verwachtingen oplegt .
  Iets wat niet altijd evident is in onze prestatiegerichte maatschappij .

  Groeten ,

  Ben

  apr 27, 2016

Zo krijg je direct energie

De Gouden Vraag E-book

Download gratis jouw E-book


Jos Verheijden

Jos Verheijden:

"Ik wil bijdragen en mensen inspireren om onafhankelijk en vrij te zijn. Ik leer je effectief om te gaan met onzekerheden en tegenslagen. Dat doe ik via mijn coaching, vloggen, bloggen en documentaires, ".

Lees meer over Jos