Lead2flow: Vanuit elke situatie je doel realiseren

realiseer je doelen

Als je in flow bent, gaat alles vanzelf, ben je gefocussed op wat je doet, zit je in je kracht, toon je leiderschap, zet je geïnspireerde stappen richting je doel en neem je de volledige verantwoordelijkheid voor het resultaat.

Flow is je meest natuurlijke staat van zijn. Echter in onze opvoeding leren we vanuit het denken en sociale verwachtingen te reageren. We maken ons onbewust afhankelijk van anderen en externe omstandigheden. Daarmee raken we uit flow. Dat kost energie. Je raakt de grip kwijt. Niet voor niets zijn er zoveel mensen burnout.

De stappen om weer terug in flow te komen zijn op zich prima te zetten. Het punt is dat je ze bij jezelf niet herkent en weet toe te passen. Door een soort ‘bedrijfsblindheid’ maak je alles veel te complex en houd je met veel te veel factoren rekening. In mijn training ‘Zelf-Leiderschap’ leer je vanuit elke situatie door te groeien naar elk gewenste resultaat.

Als je nu  problemen ervaart (zoals burnout, spreekangst, onzekerheid, stress) zul je daar éérst vanaf willen. Als je verder wilt groeien (in leiderschap, assertiviteit, communicatie, succes) zul je jezelf verder willen ontwikkelen. Elke module in de training Zelf-Leiderschap geeft je nieuwe inzichten, handvatten en tools om aan jezelf te werken. De drie modules zijn:

Vind de kracht in jezelf

Veel mensen zoeken naar oorzaken van problemen in de verwachting ze vervolgens te kunnen aanpakken. Deze zoekrichting is erg negatief en trekt je uit je kracht en flow. Als je zoekt naar oplossingen en versterkende energieën, kom je direct in een positieve flow. Problemen lossen zich op en creatieve ideeën komen in beeld.

Kom in lijn met jezelf

Charisma, uitstraling, overtuigingskracht en flow zijn het resultaat van alignment. In lijn zijn met wie je wérkelijk bent. Zodat wat je doet en zegt volledig past bij hoe je écht in elkaar steekt. Dat je non-verbale communicatie past bij de woorden die je uitspreekt. Door je missie, visie, waarden en overtuigingen helder en positief te maken, zullen je gedrag en omgeving zich hierop aanpassen.

Ontwikkel je veerkracht

Veerkracht is als je in elke situatie automatisch de kracht vindt om in een positieve energie te blijven. Als je in je brein onbewust heel makkelijk verbindingen legt met versterkende energieën. Met deze neurologische ‘hardware-matige’ veerkracht zul je zo lang in flow blijven, dat je alles bereikt wat je kunt bedenken.  Flow is je natuurlijke staat van zijn.

Training of coaching?

De meest brede aanpak is via groepstrainingen. Dan leer je alle inzichten direct op jezelf en anderen toepassen. In specifieke situaties is het slimmer om individueel te werken. In mijn Personal Coaching werk ik met dezelfde modules als in mijn trainingen. 

Vraag jezelf eens af hoe deze stappen jóu zullen versterken. Doe eerst eens mijn gratis persoonlijkheidstest. Dan weet je hoe je in elkaar steekt en hoe je verder kunt groeien.

Doe de gratis persoonlijkheidstest

 

Reacties (1)

  • anon

    ik zou het super vinden mocht je deze trainingen ook online aanbieden. ik heb bij jou eerder een online module gevolgd en ik vond dat een ideale formule. ik kijk er naar uit wanneer je dit ooit nog eens doet voor bovenstaande, bij voorkeur die 'met veerkracht in flow'. :-)

    sep 23, 2014
Jos Verheijden

Jos Verheijden:

"Het is mijn missie mensen te inspireren te werken en leven in vrijheid en overvloed. Effectief leren omgaan met onzekerheden en tegenslagen. Dat doe ik via training, coaching en mijn blog".

Lees meer over Jos

 

Zo krijg je
direct meer energie

De Gouden Vraag E-book

Download gratis jouw E-book