Ervaar vóór een beslissing éérst flow

Ervaar eerst de flow van na de beslissing

Mijn definitie van een crisis is: "Een crisis is een onverwachte en gedwongen correctie van scheefgegroeide overtuigingen". Bij een crisis kun je denken aan een economische crisis, een faillissement, echtscheiding, ziekte of burnout. Dat betekent dus dat het in de aanloop naar de crisis al niet lekker liep. Dat je al uit flow was. Nadat je een grondige beslissing hebt genomen, zul je uit de crisis en weer terug in flow komen. Veel mensen gebruiken het spreekwoord: “Na regen komt zonneschijn” om aan te geven dat het na een crisis altijd beter wordt.

Daarom is het eigenlijk vreemd dat we zo lang aan oude patronen, ideeën en overtuigingen vasthouden. Het is vreemd dat we eerst in een crisis moeten komen voordat we een fundamentele beslissing nemen. Eigenlijk is het vreemd dat als je zeker weet dat het ná je beslissing beter zal gaan, dat je die ‘moeilijke’ beslissing NU niet meteen neemt.

Je hebt al vaker meegemaakt dat je enorm tegen een beslissing opzag en dat het achteraf enorm is meegevallen. Toch?! Dat je je achteraf niet kon voorstellen waarom je vooraf zo moeilijk deed. Dat je die beslissing al veel eerder had moeten nemen. Toch?! Omdat het zoveel moois opgeleverd heeft.

Stel dat je vooraf de zekerheid had gehad dat het achteraf zo eenvoudig bleek te zijn: Was het dan makkelijker geweest om die beslissing eerder te nemen? Had je dan veel eerder die beslissing genomen? Was je dan niet veel eerder in flow geweest. 

Een mooie manier om makkelijk de juiste beslissing te nemen is om helemaal in de energie te gaan die je ervaart als je de beslissing al genomen hebt en je alle positieve effecten al geruime tijd ervaart.
De stappen zijn:

Stap 1: Ga naar een moment in de toekomst dat alles perfect loopt en je helemaal het perfecte leven leeft. Hoe zul je zijn als mens? Concentreer op het gevoel in je lijf en maak dit zo krachtig mogelijk.

Stap 2: Kom nu met dit gevoel terug naar dit moment en denk eens aan de beslissing die je eigenlijk moet nemen, maar nog niet durft te nemen. Hoe voelt dat nu?

Stap 3: Kom in beweging: Wat is het eerste stapje dat je nu kunt zetten?

Als je nóg beter wilt leren hoe je beslissingen neemt. Hoe je in je kracht en flow komt. Leiderschap neemt over je eigen leven. Kom dan naar de training Persoonlijk Leiderschap. Dan leer je oude patronen loslaten, helemaal in je kracht komen én veerkracht ontwikkelen.

Bekijk de training Zelf-Leiderschap

 

Jos Verheijden

Jos Verheijden:

"Het is mijn missie mensen te inspireren te werken en leven in vrijheid en overvloed. Effectief leren omgaan met onzekerheden en tegenslagen. Dat doe ik via training, coaching en mijn blog".

Lees meer over Jos

 

Zo krijg je
direct meer energie

De Gouden Vraag E-book

Download gratis jouw E-book