Zo kom je in de flow | Verheijden Consult

Zo kom je in de flow

Zo kom je in de flow

Flow is als alles vanzelf gaat, als je heerlijk in je vel zit, als de energie stroomt, als je vrij bent. Het is dus logisch dat je nu even in de flow stapt. Toch?! Tsja als het zo makkelijk zou zijn, dan zou het woord flow niet bestaan. Dan is het net zoiets als aan een vis vragen wat water is. Dan wist je niet beter. Blijkbaar kunnen we ín de flow en úit de flow. Ik vermoed dat het makkelijker is om úit de flow te gaan, dan om er in te komen. Dat komt door ons biologisch overlevings-mechanisme en onze opvoeding “zit niet te dromen jongen”. Maar ook een vervelende opmerking, een stress situatie, verwachtingen en verplichtingen kunnen je zo maar uit de flow trekken.

Het is dus interessanter om te kijken hoe je IN de flow komt.

Flow is een toestand waarin alles vanzelf gaat. Dat je onoverwinnelijk bent. Mogelijk kun je het omdraaien: Dat als je alles vanzelf laat gebeuren, dat je dan in flow komt….

Hoe laat je dan alles vanzelf gebeuren? Is eigenlijk ook heel makkelijk. Als je dingen doet waar je goed in bent. Waar je plezier van krijgt. Waar je energie van krijgt. Dingen doet die écht bij jou passen. Je missie leeft.
Hoe makkelijk wil je het hebben?!

Je hoeft dus alleen maar te weten waar JIJ gelukkig van wordt

En dan alles in het werk te stellen om alleen nog dát te gaan doen. Dan ga je dus minder focussen op je zwakke kanten en vooral focussen op je sterke kanten.
Dan ben je onoverwinnelijk!

Doe mínder van wat níet werkt en doe méér van wat wél werkt

NLP en het Oplossingsgericht Werken zijn twee methodieken die dit principe als basis hebben. Die volledig uitgaan van mogelijkheden, van hulpbronnen en jouw oneindige mogelijkheden. In mijn training en coaching leer je in flow te gaan en te blijven. En op deze blog vind je veel artikelen die hier over gaan.

In mijn trainingen refereer ik vaak aan een lezing van Marc Lammers (de befaamde coach van het dames hockey team dat wereldkampioen werd en olympisch goud won). Toevallig vond ik deze presentatie nu ook op Youtube:


Als je wilt leren hoe jij het optimale uit jezelf haalt, bekijk dan eens mijn trainingen. Persoonlijke Kracht is meer het loslaten van belemmeringen en weer volledig in je kracht komen. Lead2Flow is gericht op mensen die zelf aan het roer willen staan en invloed willen uitoefenen.


Gratis Live Webinar

Live Webinar

Gratis Live Webinar


Jos Verheijden:

"Ik wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doe ik via mijn coaching, webinars, vloggen, bloggen, interviews en documentaires".

Lees meer over Jos