Waarschuwing: Flow is verslavend | Verheijden Consult

Waarschuwing: Flow is verslavend

flow is verslavend

In flow maakt je lichaam zwaar verslavende stofjes aan, die vergelijkbare effecten hebben als heroïne en coacaïne. Mogelijk dat flow daarom zo goed voelt en je steeds weer terug in het fijne gevoel wilt komen. Duursporters kennen het gevoel heel goed. Maar ook creatieve mensen, onderzoekers en ondernemers kennen het gevoel. Enthousiaste mensen in een stimulerende (werk-)omgeving presteren factoren beter en sneller. Als flow niet zo verslavend zou zijn, zou je in flow maar één dag per week hoeven werken. Maar ja: meestal wil je méér.

Flow is eenvoudig gezegd geconcentreerde aandacht in het hier en nu. Om in flow te komen zijn er volgens onderzoekers zo’n 17 ingangen. Het beste is om er zoveel mogelijk van te gebruiken. Dit noemen we veerkracht. In onderstaande video zie je een presentatie van de twee initiatiefnemers van het Flow Genome Project dat als doel heeft om flow tot in diepste details te onderzoeken en de kennis toegankelijk te maken voor iedereen. Neem even de tijd en bekijk de video:

 

 

Ps. Mijn programma Lead2Flow is opgezet om je leiderschap te ontwikkelen en vaker in flow te komen. Door het twee-wekelijkse ritme van de Lead2Flow Sessies blijf je continu aandacht geven aan jezelf, je leiderschap, communicatie, vitaliteit en assertiviteit. Dan kom je nog vaker in flow.


Gratis Webinar

Live Webinar

Gratis Webinar


Jos Verheijden:

"Ik wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doe ik via mijn coaching, webinars, vloggen, bloggen, interviews en documentaires".

Lees meer over Jos