Waarschuwing: Flow is verslavend

flow is verslavend

In flow maakt je lichaam zwaar verslavende stofjes aan, die vergelijkbare effecten hebben als heroïne en coacaïne. Mogelijk dat flow daarom zo goed voelt en je steeds weer terug in het fijne gevoel wilt komen. Duursporters kennen het gevoel heel goed. Maar ook creatieve mensen, onderzoekers en ondernemers kennen het gevoel. Enthousiaste mensen in een stimulerende (werk-)omgeving presteren factoren beter en sneller. Als flow niet zo verslavend zou zijn, zou je in flow maar één dag per week hoeven werken. Maar ja: meestal wil je méér.

Flow is eenvoudig gezegd geconcentreerde aandacht in het hier en nu. Om in flow te komen zijn er volgens onderzoekers zo’n 17 ingangen. Het beste is om er zoveel mogelijk van te gebruiken. Dit noemen we veerkracht. In onderstaande video zie je een presentatie van de twee initiatiefnemers van het Flow Genome Project dat als doel heeft om flow tot in diepste details te onderzoeken en de kennis toegankelijk te maken voor iedereen. Neem even de tijd en bekijk de video:

 

 

Ps. In de training Zelf-Leiderschap leer je de (neurologische) veerkracht te ontwikkelen om steeds makkelijker in flow te komen.

Bekijk de training Zelf-Leiderschap

 

Jos Verheijden

Jos Verheijden:

"Het is mijn missie mensen te inspireren te werken en leven in vrijheid en overvloed. Effectief leren omgaan met onzekerheden en tegenslagen. Dat doe ik via training, coaching en mijn blog".

Lees meer over Jos

 

Zo krijg je
direct meer energie

De Gouden Vraag E-book

Download gratis jouw E-book