Je hebt slechts één goed voornemen nodig! | Verheijden Consult

Je hebt slechts één goed voornemen nodig!

Voornemens 2018

Januari is de tijd dat mensen ‘goede voornemens’ op hun To-Do lijstje zetten. Sportscholen hebben een piek in aanmeldingen, afvalclubs draaien overuren en mensen voelen de power om er nu écht voor te gaan. Zoals bekend is de hype na een paar weken wel weer voorbij en gaan we over tot de orde van de dag. De meeste goede voornemens waren prima voor de jaarwisseling maar hebben geen houdbaarheid. Het kan ook anders!

Hoe zou het voor je zijn als je al jouw positieve energie zou gebruiken op een manier die ook echt effect zal hebben. Zowel NU als op langere termijn. Als dat als muziek in je oren klinkt dan hoef je jezelf vanaf nu nog maar op één goed voornemen te concentreren. Makkelijk toch!?

Ja makkelijk, maar dat is het niet voor iedereen.

Voor mijzelf bijvoorbeeld níet. Als ‘verschilzoeker’ (bekijk jouw type in de uitslag van je persoonlijkheidstest) heb ik namelijk de neiging om steeds te veranderen en iets nieuws te bedenken. Al het oude vind ik maar saai. Veranderen is mijn ding. Daarmee is het een hele uitdaging om me lang op dit éne voornemen te blijven concentreren. Hopelijk is het voor jou eenvoudiger!

Zoals je wel weet zijn mijn trainingen en coaching gebaseerd op NLP en het Oplossingsgericht Werken. In de basis gaat het eigenlijk over slechts drie essentiële zaken:

  1. Zet je ‘hulpbronnen’ op de juiste manier in
  2. Doe meer van wat werkt en minder van wat niet werkt.
  3. Neem kleine stapjes.

Het éne goede voornemen dat je hoeft te onthouden is om deze drie essentiële zaken nu eens heel serieus te nemen en er naar te handelen (ik heb zojuist besloten om het zelf in ieder geval weer te gaan doen!). Dit is de essentie van waar het in het leven om draait. Meer hoef je niet te onthouden. Oh ja, vergeet niet om die stapjes te zetten….

De oefening die ik je wil meegeven is in één zin:

Bekijk wat je in 2017 goed hebt gedaan en doe hier in 2018 meer van (in kleine stapjes). Bekijk wat je in 2017 verzwakt heeft en stop hier mee. Onderzoek wie en wat je in 2017 geholpen heeft en zoek die hulpbronnen in 2018 weer op. DOEN! Misschien dan toch nog een tip voor 2018:

Geniet van alles wat je hebt.

Als je wat extra hulp kunt gebruiken en grondig wilt leren hoe het werkt, dan volg je gewoon mijn traject Lead2Flow. Daarmee verhoog je jouw persoonliijke effectiviteit en bereik je alles wat je wilt. Dat wil jij toch ook!


Gratis Live Webinar

Live Webinar

Gratis Live Webinar


Jos Verheijden:

"Ik wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doe ik via mijn coaching, webinars, vloggen, bloggen, interviews en documentaires".

Lees meer over Jos