Filmtip: As it is in heaven | Verheijden Consult

Filmtip: As it is in heaven

Uitgeroepen tot een van de allerbeste films ooit: ‘As it is in heaven’. Ik had de dvd gekregen van Frank, waarvoor mijn hartelijke dank. Met Pasen lekker voor de buis gehangen en enorm van deze film genoten. Tranentrekker bovenste klas. Het is het levensverhaal van een componist / dirigent die na een lange reis weer thuiskomt. Het verhaal gaat over missie, passie, angsten, trauma, burnout en thuiskomen (metaforisch gezien). Maar waar heb ik dat verhaal al eens eerder gehoord? O ja; veel van mijn cliënten vertellen me een gelijksoortig verhaal. Of het gaat om sociale angsten of burnout; het verhaal is voor veel mensen heel herkenbaar:

De harten van anderen openen

Een jongen met een groot talent voor het maken van muziek heeft als missie om muziek te maken die de harten van mensen opent. Deze missie wordt dwangmatig gevoed door de trauma’s die hij oploopt omdat hij enorm gepest en geslagen wordt door dorpsgenootjes.

Op volwassen leeftijd stort hij zich op het dirigeren en wordt een van de grootste dirigenten ter wereld. Maar gedreven door zijn jeugdtrauma stort hij uiteindelijk compleet in. Gedreven door trauma kun je heel ver komen, maar door de negatieve zware lading kost het enorm veel energie. Met hartbeschadiging, burnout en heftige sociale angsten gaat hij terug naar zijn geboortedorp.

Vroeger gepest en nu...

Hij wordt gevraagd om het lokale koor te dirigeren. Omdat hij een andere naam heeft aangenomen kan hij anoniem observeren wat er zich in de gemeenschap afspeelt. Hij wordt geconfronteerd met pesten, bekrompenheid en geweld. Tegengehouden door zijn eigen angsten probeert hij om via muziek vrede, passie en saamhorigheid te stimuleren.

Speciaal voor een vrouw die thuis geslagen wordt, schrijft hij het muziekstuk dat je hieronder kunt bekijken. Het gaat over vrijheid en kiezen voor jezelf. Kiezen voor het leven. Je eigen leven. Het openen van je hart. Uiteindelijk vindt hij zelf ook vrede door zijn eigen hart open te stellen voor de liefde. Uiteindelijk komt hij thuis bij zichzelf.

 


Er zijn natuurlijk veel meer prachtige films op dit gebied. Deel hieronder jouw favoriete film en vertel waarom we die zeker moeten gaan kijken.


Gratis Webinar

Live Webinar

Gratis Webinar


Jos Verheijden:

"Ik wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doe ik via mijn coaching, webinars, vloggen, bloggen, interviews en documentaires".

Lees meer over Jos