Heb jij controle over je eigen beslissingen? | Verheijden Consult

Heb jij controle over je eigen beslissingen?

Volgens ‘deskundigen’ is 21 januari de meest depressieve dag van het jaar. Volgens andere 'specialisten' zal de economie nog verder achteruit gaan. De vraag is: Raak je hiervan in paniek of denk je “Het zal wel. Ze zoeken het maar uit. Ik doe gewoon mijn eigen ding”. Met andere woorden: Hoe reageer jij op informatie? Leef jij je éigen leven of dat van een ander? Maak jij je éigen afweging of doe je wat een ander voor jou bedenkt?

Binnen NLP is een belangrijke vooronderstelling dat het heel slim is om aan altijd aan de kant van de oorzaak te gaan staan. Dat je het heft in eigen handen neemt. Dat je je eigen afweging maakt. Je eigen leven leidt. Honderd procent verantwoordelijkheid neemt voor je eigen gedrag.

Een ondernemer gaat altijd aan de kant van de oorzaak staan.

Dit geldt voor iedereen met een ondernemende levenshouding. Een ondernemend persoon ziet vooral kansen. Houdt wel rekening met mogelijke problemen, maar laat zich niet afleiden. Hij stuurt bij. Staat aan de kant van de oorzaak.

De algemeen geldende uitspraak: ‘Ondernemen is risico nemen’ is echt niet bedacht door een ondernemer die aan de kant van de oorzaak staat. Die is bedacht door iemand die hooguit verstand denkt te hebben van ondernemen. Of door iemand die geen ondernemer (ondernemend type) is.

Een ondernemer neemt namelijk geen risico.

Een ondernemer doet gewoon zijn ding. Doet gewoon wat hij moet doen. Hij stuurt bij. Neemt beslissingen op basis van feitelijke en actuele situaties. Hij ziet kansen en mogelijkheden. Het zijn de anderen (degenen die aan de gevolgkant staan) die zeggen dat hij risico neemt. 

Het typische van een ondernemer is dat hij handelt. Actie neemt. Stappen zet en hiervoor steeds de volledige verantwoordelijkheid neemt. Kijk eens naar onderstaand filmpje en vraag je af of de mensen op de roltrap ondernemers zijn? (ps. het is een oud reclamefilmpje van Becel).

Neem tegelijk je eigen leven onder de loep.

In hoeverre leef jij je leven zoals deze mensen? En kijk ook eens naar de monteur op het einde. Onderzoek tegelijk bij jezelf:  Bij wie klop ik eigenlijk aan voor hulp? Helpt die mij werkelijk verder?


Ben gewoon eerlijk naar jezelf en kijk eens in welke situaties jij jezelf gedraagt zoals die mensen op de roltrap….. Neem dan nu de beslissing om vanaf nu het heft in eigen handen te nemen. Om vanaf nu aan de kant van de oorzaak te gaan staan. Je eigen ding te doen. Actie te nemen. Stappen te zetten.

Heb gewoon schijt aan wat ‘deskundigen’ zeggen.

Voor elke onderbouwde mening van een ‘deskundige’ zijn er minstens tien andere ‘deskundigen’ die een compleet afwijkende onderbouwde mening hebben. Blijkbaar weten zij het ook niet. Dus omarm gewoon de mening die jou het meest versterkt. 
Laatst las ik de gouden uitspraak:

Sommige drenkelingen zien een andere drenkeling aan voor reddingsboei.... en verdrinken samen

Check steeds heel goed bij jezelf waar jij de meeste energie van krijgt. Je bent zelf 100% verantwoordelijk voor je eigen keuzes. Neem die verantwoordelijkheid en ga aan de kant van de oorzaak staan. Kijk en luister naar mensen die al voor elkaar hebben wat jij wilt bereiken. Kijk wat je van hen kunt leren en doe het dan op de manier die het beste bij jou past.

Kun je hierbij wel wat hulp gebruiken, wil ik je daar graag bij helpen. Kijk eens even op mijn homepage welke aanpak jou het beste zal helpen om écht je eigen ding te gaan doen, werkelijk voor jezelf te beslissen en het heft in eigen hand te nemen. De beslissing is aan jou!


Gratis Webinar

Live Webinar

Gratis Webinar


Jos Verheijden:

"Ik wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doe ik via mijn coaching, webinars, vloggen, bloggen, interviews en documentaires".

Lees meer over Jos