Zo wordt ondernemen weer leuk | Verheijden Consult

Zo wordt ondernemen weer leuk

Als je ondernemer bent en je energie raakt op, dan is het de hoogste tijd om weer terug te gaan naar de essentie. Waar het je eigenlijk om te doen was! Je hebt een goed bestaan opgebouwd; eigen bedrijf, leuk gezin en een mooi huis. Alles staat op de rit. Maar dan merk je dat het steeds minder leuk wordt. Dat de lol er van af is. Je moet steeds meer uren maken, maar tegelijk komt er minder uit je handen. Je partner klaagt over je afwezigheid en je ongeïnteresseerd gedrag. Dat kan niet de bedoeling zijn. Toch?!

Als je dit soort symptomen bij jezelf herkent, dan ben je er waarschijnlijk op tijd bij. Maar tegelijk loop je het risico dat je op de oude voet verder gaat en je in een burnout belandt. De oorzaak is dat je de essentie kwijt bent. Dat je verzuipt in praktische problemen die je boven het hoofd groeien. De drive waarmee je begon, gaat je nu tegenwerken en uitputten.

 

Herken je jezelf; neem dan contact op

 

Als je liever wilt lezen dan naar de video luisteren dan volgt hier de transcriptie van de video: Zo wordt ondernemen weer leuk

Kun je jezelf nog herinneren dat je begon met ondernemen?

Dat je plannen en ideeën had waarvan iedereen zei: Dat kan niet en dat werkt niet! Dat je dacht: Ik ga er voor, ik ga het gewoon doen!

En zonder allerlei bagage en ballast over hoe het dan praktisch zou moeten, hoe je het moet betalen, of hoe je het moet organiseren.

Zonder al die toestanden gewoon het idee van ‘ik ga ondernemen’. Als je dat gevoel nog eens terug zou kunnen halen, zou kunnen voelen hoe het het ook alweer was. Zonder enige praktische belemmeringen, gewoon lekker er tegenaan gaan, gewoon beginnen en kijken hoe het loopt. Dat gevoel ken je misschien nog wel. Anders probeer je het maar eens terug te halen.

Op een gegeven moment ben je verder gegroeid met je bedrijf. Dan ben je in een fase dat je personeel hebt, een gebouw, een auto, investeringen en afschrijvingen. Nou ja, je kent het allemaal wel. Dat het allemaal zo zwaar en belangrijk wordt.

Op een gegeven moment zit je bij een bepaalde bedrijfsgrootte (meestal een man of 10, 15) dat het allemaal zo serieus begint te worden, dat is het moment dat ondernemers vaak de lol aan het verliezen zijn. Overrompeld worden die alle dingen die moeten gebeuren.

Het is maar net de vraag of dat het gene is waar je eigenlijk voor begonnen bent. Want eigenlijk ben je begonnen met die passie, met dat idee zonder al die bagage, zonder al die ballast, zonder al die praktische dingen. Toch?!

Als je kijkt hoe je de lol in het ondernemen weer terug kunt krijgen dan is dat eigenlijk heel simpel:

Maak weer contact met het gevoel waarmee je begon.

Er schieten een paar voorbeelden binnen van cliënten die uit een burnout kwamen en op een gegeven moment de beslissing hadden genomen van; dat bedrijf dat draait wel, ik ga nu terug naar mijn kern, naar mijn passie naar mijn power en kracht en ik ga weer gewoon opnieuw beginnen!

Ga terug naar je passie.

Je bedrijf draait wel door. Alles wordt georganiseerd door je managers. Dus dat hoef je slechts af en toe te controleren. Maak gewoon weer tijd vrij om weer opnieuw te beginnen met iets wat jou aanspreekt, wat jou passie geeft en wat met name géén voorwaardelijke dingen heeft. Geen praktische problemen, geen praktische kanten. Gewoon weer brainstormen en vooruitgaan en gewoon weer beginnen.

Op die manier krijg je de passie en de lol in het ondernemen weer terug en kun je ook weer verder gaan met leven en met je bedrijf en alle andere dingen die daarbij komen.

Probeer het eens!

 

Herken je jezelf; neem dan contact op

 


Gratis Webinar

Live Webinar

Gratis Webinar


Jos Verheijden:

"Ik wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doe ik via mijn coaching, webinars, vloggen, bloggen, interviews en documentaires".

Lees meer over Jos