Hoe eng is hypnose? | Verheijden Consult

Hoe eng is hypnose?

Hypnose

Hypnose is zowel heel eng als helemaal niet. Hypnose is geconcentreerde aandacht, een sterke focus. Dus in die zin heel eng. Maar als je bedoelt of het eng is in de zin van onveilig, dan is het juist niet eng. Nou ben je inmiddels al gehypnotiseerd? Waarschijnlijk wel, want als je de vorige zinnen goed in je opneemt en overweegt, dan ben je geconcentreerd aan het lezen. Dit is dus wat hypnose is. Als je nu verder leest; dan wordt het pas echt eng….

Je bent al in trance (cq gehypnotiseerd) als je een boek leest, als je auto rijdt, als je een gesprek voert of als je iets koopt wat je eigenlijk niet nodig hebt. De vraag is dus of je niet altijd in trance bent! Alleen verschilt de ene trance van de andere. Neem bijvoorbeeld een autorijd-trance: Je kent het wel dat als je van je werk naar huis rijdt, dat je plotseling merkt dat je al thuis bent en het rijden volledig onbewust hebt gedaan. Dat schiet in ieder geval lekker op. Toch?!

Bij hypnose ga je feitelijk over op de automatische piloot.

Je onderbewuste regelt alles voor je zonder dat je daarbij hoeft na te denken. Dat maakt dat hypnose 100% veilig is. Je onderbewuste weet namelijk heel nauwkeurig wat het beste voor je is. Alle mogelijkheden, al je kwaliteiten, al je inzichten zitten stevig verankerd in je onderbewuste. Je denkvermogen mag dan wel denken dat het slimmer is, of het beter weet dan je onderbewuste; dat is maar zeer de vraag.

In trance sla je het denken over. Je handelt voorbij je denkvermogen: Stel dat je denkt dat je onzeker bent. Dan zou het zo maar kunnen zijn dat je daar heel erg zeker over bent. Toch?! Dan zou je jezelf kunnen afvragen of je zeker, niet onzeker of misschien wel heel zeker bent. In beide gevallen is het oké. Toch?! Check eens even hoe zeker je jezelf nu voelt. Dit is zo ongeveer wat we proberen te bereiken met hypnose. Een beetje verwarrend misschien, maar wel lekker.

Jezelf hypnotiseren is heel eenvoudig: je doet het dagelijks

Als je gebruik wilt maken van trance (hypnose) dan kun je dat heel makkelijk zelf doen. Stel dat je jezelf slecht wilt voelen, dan hoef je alleen maar aan vervelende situaties te denken. Stel dat je jezelf goed, blij, opgewekt, gelukkig of verliefd wilt voelen. Dan hoef je alleen maar aan fijne situaties te denken en/of een prettig gevoel op te roepen.

Misschien vind je hypnose nu helemaal eng; maar je onderbewuste regelt voor jou hoe je jezelf wilt voelen. De sleutel tot je gevoel zit in jezelf. Je hoeft je slechts af te vragen in welke trance je wilt zijn....


Gratis Live Webinar

Live Webinar

Gratis Live Webinar


Jos Verheijden:

"Ik wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doe ik via mijn coaching, webinars, vloggen, bloggen, interviews en documentaires".

Lees meer over Jos