Kun jij zeggen: 'Ik houd van mij'? | Verheijden Consult

Kun jij zeggen: 'Ik houd van mij'?

Ik houd van mij

Persoonlijk leiderschap gaat over het (her-)kennen van jezelf in het contact met de ander. Dan stel je vragen als "Hoe kun je een ander motiveren, als je nog niet weet hoe je jezelf motiveert?" of "Hoe kun je van een ander houden, als je nog niet 100% van jezelf houdt?"

De wereld zoals jij hem waarneemt, bewijst hoe jij van binnen in elkaar steekt. Je bekijkt alles via je eigen filters. Je vormt van elke situatie je eigen beeld. De absolute waarheid bestaat dus niet. Je ziet alleen je eigen waarheid. Als die niet bevalt, kijk dan eerst eens naar binnen. Naar jezelf.

Stel dat je moeite hebt een fijne relatie te onderhouden.

Dat je jezelf steeds in vreetbuien stort en jezelf veel te dik vindt. Stel dat je gepest wordt. Of buitengesloten. Stel dat je anderen belangrijker vindt dan jezelf. Of juist een negatief beeld over een ander hebt. Dat je de balans tussen werk en privé niet kunt vinden. Dan zou het misschien eens tijd worden om wérkelijk aandacht aan jezelf te gaan geven. Wérkelijk van jezelf te gaan houden.

Leiderschap gaat er om dat je geloofwaardig en authentiek bent. Je omgeving neemt je alleen serieus als jij jezelf serieus neemt. Als je tegen een ander zegt dat je van hem/haar houdt, dan heeft dat pas waarde als je wérkelijk van jezelf houdt. Het liedje van Harry Jekkers 'Ik hou van mij' geeft perfect weer wat ik hiermee bedoel. Je kunt dit op alle gebieden van je leven toepassen.


Gratis Live Webinar

Live Webinar

Gratis Live Webinar


Jos Verheijden:

"Ik wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doe ik via mijn coaching, webinars, vloggen, bloggen, interviews en documentaires".

Lees meer over Jos