De kracht van kwetsbaarheid | Verheijden Consult

De kracht van kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid

Veel mensen durven de controle niet los te laten. Ze zijn bang dat je zonder controle erg kwetsbaar bent. Als je ooit gekwetst bent, dan is zo'n reactie wel logisch. De oplossing is dan om die vervelende lading los te laten en je weer kwetsbaar op te stellen. Dat zou ik zeker aanraden, want controlefreaks zijn vaak niet zo prettig in de omgang. Het is zeer de vraag of kwetsbaarheid en gekwetst worden wel hetzelfde is. Ik denk het niet: Kwetsbaarheid is je openstellen en accepteren wat er is en wat er niet is. Jezelf accepteren zoals je bent. Als je jezelf kwetsbaar opstelt, zul je dus nauwelijks gekwetst worden.

Hoe stevig sta je eigenlijk?

Het is als die oude starre boom en dat jong flexibel boompje: In een storm zal de oude starre boom afbreken, terwijl het jonge flexibele boompje met de wind meewaait en weer terug veert.

Toevallig kreeg ik een tip van een collega om onderstaande TED-talk eens te bekijken. Die gaat hier over en ik wil hem graag met je delen. Het is een TED-talk van Brené Brown. Zij is wetenschapper, onderzoeker en verhalenverteller.

Het mooie is dat ze als absolute contolefreak van haar eigen onderzoeken geleerd heeft om de controle los te laten en haar kwetsbaarheid te tonen. Dit leek een onmogelijkheid en het ging uiteraard niet zonder slag of stoot. Heel mooi dat ze er nu op dit podium voor uit durft te komen.

Laat je controle maar los!

Hiermee levert ze het zoveelste bewijs dat je door je controle los te laten, je kwetsbaarheid te tonen en mild te zijn voor jezelf, steeds meer liefde, warmte en dankbaarheid zult ervaren. Dat je steeds meer in het hier en nu gaat leven en een completer mens wordt.

 

Om je weer kwetsbaar te kunnen opstellen hebben sommige mensen het nodig om oude trauma's los te laten. Dat doe je in een mix van mijn Personal Coaching en Persoonlijke Kracht.


Gratis Webinar

Live Webinar

Gratis Webinar


Jos Verheijden:

"Ik wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doe ik via mijn coaching, webinars, vloggen, bloggen, interviews en documentaires".

Lees meer over Jos