Cursus lachen met NLP

In deze NLP cursus leer je lachen om niets

NLP gaat vooral over het creëren van vermogende stemmingen. Als je lekker in je vel zit, gaat alles veel makkelijker. Alle NLP-technieken zijn er op gericht dat je jezelf beter gaat voelen. De ene keer gaat het om het loslaten van angsten, fobieën en trauma’s. De andere keer gaat het om het loslaten van beperkende overtuigingen en energievretende waarden. Weer een andere keer gaat het om het gebruiken van motiverende en probleemoplossende taalpatronen. Soms gaat het om tsjakkaaa. Maar uiteindelijk gaat het er steeds om dat je jezelf goed voelt.

De kunst van het leven is om zoveel mogelijk in het hier en nu te zijn. In het hier en nu is alles aanwezig wat je nodig hebt. In het hier en nu functioneer je optimaal binnen de lichamelijke en psychische mogelijkheden die je hebt. In het hier en nu laat je alle zorgen achter je. Gebeurd is gebeurd! In het hier en nu laat je alle onzekerheden voor de toekomst voor wat ze zijn. Dat zien we dan wel weer!

De kunst van NLP is om jezelf zonder enige reden of aanleiding goed te voelen. Dat je alleen jezelf nodig hebt om gelukkig te zijn. Dat je blij bent met wie je bent en wat je hebt. Dat je om niets kunt lachen. Gewoon omdat het leuk is. De kunst is om in iedere situatie nieuwe mogelijkheden te zien om blij te zijn. Gewoon omdat het zo voelt en het je blij en gelukkig maakt.

Feitelijk is NLP het leven zelf: NLP omvat alle kennis en vaardigheden om je leven zo optimaal mogelijk te leven. NLP-ers bestuderen mensen die ergens heel erg goed in zijn. Ze gebruiken die kennis om het zelf ook zo te doen (het zogenaamde modelleren). Dat kan op elk gebied in het leven zijn. Sommige mensen zijn goed in presenteren, overtuigen, motiveren. Andere zijn goed in hypnose. Andere zijn goed in het loslaten van problemen. Andere weer in het plannen van een prachtige toekomst.

In deze super korte minicursus NLP ga je leren om iemand te modelleren die heel smakelijk en zeer geconcentreerd in het hier en nu kan lachen. Je hoeft alleen maar onderstaand filmpje te bekijken. De kans is groot dat je meteen snapt wat je moet doen. Als je binnen 12 seconden zelf in lachen uitbarst, dan ben je geslaagd voor deze minicursus NLP. Anders blijf je langer kijken. Als dat ook niet werkt, dan probeer je haar gewoon na te doen.

 

Het kan natuurlijk ook serieuzer:

In de NLP training Zelf-Leiderschap leer je de belangrijkste onderdelen van de NLP Practitioner en Master Practitioner en het Oplossingsgericht Werken heel gericht toepassen op je eigen persoonlijke ontwikkeling.

In deze training werk je op identiteit-niveau met de Metaprogramma's persoonlijkheids-analyse. De NLP-metaprogramma's hebben een voorspellende waarde met betrekking tot je gedrag. Je kunt deze persoonlijkheidstest nu gratis doen. Dan weet je wie je bent en hoe je verder kunt groeien.

Doe de gratis persoonlijkheidstest

 

Reacties (15)

 • anon

  Ik ben geslaagd, moest gelijk lachen.

  okt 31, 2012
 • anon

  Heerlijk!!

  okt 31, 2012
 • anon

  Hmm, een beetje gek lachje, lijkt me niet zo goed voor de stembanden.
  En ze rookt nog ook. Maar ik wil geen zuurpruim zijn natuurlijk!

  okt 31, 2012
 • anon

  Ook goed voor je buikspieren! :-)

  okt 31, 2012
 • anon

  Ik ben gezakt…. mijn dochter van 18 is ook gezakt………

  okt 31, 2012
 • anon

  oeps….! dit vreselijke gehinnik werkt NU pas op mijn lachspieren, terwijl ik dit NU opschrijf.
  Maar toen ik zat te kijken zat ik met gr0te ogen naar dat ezelgebalk van dat mens te kijken.
  Waar hinnik-lacht ze in vredesnaam om??

  Dus, ik ben gezakt, hihi

  okt 31, 2012
 • anon

  Beetje krampachtig wel, kreeg r kromme tenen van! Na 15 seconden genoeg gehoord en gezien. Wel geslaagd!

  okt 31, 2012
 • anon

  Heerlijk aanstekelijk; ik bleef van begin tot eind meelachen. Hoe makkelijk is het toch om gewoon blij te zijn. Ik ga dit vaker doen. Dank je.

  nov 11, 2012
 • anon

  Zo hahaha, gelijk geslaagd, maar is nu opeens alles OK dan?

  nov 12, 2012
 • anon

  Zolang je in het vrolijke gevoel kunt blijven is alles oké. De truc is natuurlijk hoe je er in kunt blijven, of er weer terug in kunt als je er uit geraakt.
  Als dat een uitdaging is, dan hebben we daar hele goeie trainingen voor. Kijk maar op deze website bij Persoonlijk Leiderschap en Personal Alignment.

  nov 12, 2012
 • anon

  Ik vraag me af waarom ik zowaar begin te lachen, terwijl ik nu in een beetje zielige bui ben. Ik kreeg zelf 't gevoel dat 't lezen van de reacties was, niet van die dame. Het komt mij gekunsteld over. Maar wie weet is 't wel puur en voel ik 't verkeerd? Het aan jezelf werken is natuurlijk altijd goed, maar ook 't leven en God's natuur leren een mensenziel veel. Ik heb een beetje veel therapie gehad en wil nu zó 't leven leven.

  mei 21, 2013
 • anon

  Therapie is vaak gericht op het oplossen van problemen uit het verleden. Lachen is heel erg in het 'hier en nu'. Met een NLP-training leer je om oude bagage op een prettige manier los te laten en kom je snel in het NU. Dus geen therapie, maar lekker aan jezelf werken.
  ps. ikzelf denk dat het meisje in de video héél erg puur en in het hier en nu is.

  mei 21, 2013
 • anon

  Kan hier totaal niet om lachen wat een domme koe

  okt 14, 2013
 • anon

  A F G R I J S E L I J K! tsja..gezakt dus. vriendelijk dank voor de test hoor.

  dec 12, 2013
 • anon

  Ik vind haar heel onnatuurlijk lachen, dan hoor ik liever een baby of peuter schateren of mijn neef mARCEL.Ik vond het op een gegeven moment irritant worden .

  jan 26, 2014
Jos Verheijden

Jos Verheijden:

"Het is mijn missie mensen te inspireren te werken en leven in vrijheid en overvloed. Effectief leren omgaan met onzekerheden en tegenslagen. Dat doe ik via training, coaching en mijn blog".

Lees meer over Jos

 

Zo krijg je
direct meer energie

De Gouden Vraag E-book

Download gratis jouw E-book