Leef 24/7, leer de zes stappen naar succes

Je huidige gedrag, gewoon wat je nu op dit moment doet, wordt bepaald door alle ervaringen uit je verleden en al je doelen voor de toekomst. Die bepalen hoe je omgaat met beslissingen, waar je energie van krijgt, wat je belangrijk vindt en waar je weerstand of afkeer bij voelt.

Om werkelijk 24/7 vrij en overvloedig te werken en leven is het essentieel om lekker in het hier en nu te kunnen zijn. Daarom wil je de belangrijkste vaardigheid in het leven 'het effectief omgaan met tegenslagen en onzekerheden' verder ontwikkelen.

In de eerste plaats is het heel functioneel om alle tegenslagen in het verleden los te laten. Deze veroorzaken namelijk alle weerstand en zorgen er voor dat je steeds weer in dezelfde valkuil stapt. Laat alle ballast in je rugzakje maar los.

Ten tweede wil je de onzekerheid die de oneindige mogelijkheden van de toekomst met zich meebrengt, overzichtelijk en behapbaar maken. Je maakt het dus kleiner. Je zult daarom altijd maar een fractie van alle mogelijkheden kunnen zien. Verruim dus je blikveld. Alles is mogelijk-heden. Hoe zou het zijn als je dat werkelijk zou kunnen ontdekken?!

Focus op wat je wél wilt en wat goed ging.

In onze gehele opvoeding leer je vooral te focussen op wat er niet goed is. Kijk maar naar school, thuis, kerk, media en overal waar je komt. Daarom richt je je nu onbewust vooral op de beperkingen, mogelijke fouten en tekortkomingen. Zonde van je energie; focus op je kracht.

Laat je weerstand en verlangen los.

Je weerstand en verlangen blokkeren je persoonlijke ontwikkeling en het realiseren van je doelen. Als je nog niet bereikt hebt wat je wilt, dan zit er nog weerstand of verlangen tussen. Om verder te komen, dien je ze los te laten. Wat is belangrijker: je weerstand of je resultaat?

Verhoog je eigenwaarde en ben mild voor jezelf.

Je eigenwaarde bepaalt je bovengrens van wat jij ooit zult bereiken op elk gebied. Wat jij jezelf kunt voorstellen, is wat je maximaal zult bereiken. Mild zijn voor jezelf is de belangrijkste factor in het verhogen van je eigenwaarde. En dus van je mogelijke resultaten.

Stel en beleef positief geformuleerde doelen.

Stel dat je de Law of Attraction, je onderbewuste en de oneindige mogelijkheden allemaal op jouw doel zou richten, wat zou je dan allemaal kunnen bereiken? Je kunt je onderbewuste programmeren om alles 'als vanzelf' voor elkaar te krijgen. Of wil je liever keihard blijven werken?

Geef, verwacht niets en ontvang alles.

Wat je uitzendt, zul je altijd terugkrijgen. Je weet niet precies in welke vorm of op welk moment, maar het komt terug. Het is dus een goed plan om veel te geven. Doe het vooral voor de ander. Voorwaarde is namelijk dat je het onvoorwaardelijk doet. Je kunt leren slim te geven.

Geef jezelf één verbetertip en zet de eerste stap.

Van elke 'foute' stap of beslissing kun je ofwel teleurgesteld raken, of je kunt er iets van leren. Ga minder probleemgericht en meer oplossingsgericht denken. Zoek naar verbeteringen. Zet nu de eerste stap. Absoluut het allerbelangrijkste is dat je iets gaat DOEN.

Begin nu met geven

Jos Verheijden

Jos Verheijden:

"Het is mijn missie mensen te inspireren te werken en leven in vrijheid en overvloed. Effectief leren omgaan met onzekerheden en tegenslagen. Dat doe ik via training, coaching en mijn blog".

Lees meer over Jos

 

Zo krijg je
direct meer energie

De Gouden Vraag E-book

Download gratis jouw E-book