Neem jezelf eens wat minder serieus | Verheijden Consult

Neem jezelf eens wat minder serieus

Niet zo serieus aub

Als het allemaal wat te serieus wordt, vraag je dan af welke hersenhelft dit veroorzaakt en in stand houdt. Je linker hersenhelft noemen we de dominante hersenhelft. Deze wil het liefst structuur hebben, controle houden en overzicht bewaren. Deze hersenhelft gebruikt veel energie en werkt ook nog eens relatief traag. Je rechter hersenhelft noemen we de sub-dominante hersenhelft. Deze is altijd verbonden met het universum en is de bron van je intuïtie, spontaniteit en creativiteit. Deze hersenhelft gebruikt nauwelijks energie en is supersnel en efficiënt.

Creatieve mensen weten de dominante hersenhelft tot rust te brengen en de sub-dominante hersenhelft alle ruimte te geven. Het dominante deel is hier alleen toe bereid als het zeker weet dat het goed komt. Het heeft vertrouwen nodig. Het wil best even naar de achtergrond, maar alleen als het de touwtjes weer terug in handen kan nemen. Maar er zijn meer manieren...

Loslaten is de sleutel tot succes

Groeien in Persoonlijke Effectiviteit gaat met name over het proces van loslaten (van patronen in de dominante hersenhelft) en het vertrouwen ontwikkelen dat het allemaal goed komt (je sub-dominante hersenhelft de ruimte geven). In mijn coaching leer je hoe dit werkt en hoe je dit bij jezelf kunt toepassen.

Wat ik daarbij als ondersteuning inzet is humor. Brigitte Kaandorp heeft een heel mooi liedje gemaakt dat je dominante hersenhelft even tot rust brengt en waarmee je direct een beter gevoel krijgt. Kijk maar:

 

Met humor wordt je dominante hersenhelft wat luchtiger. Hierdoor krijg je de ruimte om makkelijker los te laten en je creativiteit en spontaniteit wat meer de ruimte te geven. Je leert meer te vertrouwen en meer open en helder te denken. Je gaat vrijer en assertiever communiceren. Je gaat makkelijker nieuwe dingen leren.


Gratis Webinar

Live Webinar

Gratis Webinar


Jos Verheijden:

"Ik wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doe ik via mijn coaching, webinars, vloggen, bloggen, interviews en documentaires".

Lees meer over Jos