Neem jezelf eens wat minder serieus

Niet zo serieus aub

Als het allemaal wat te serieus wordt, vraag je dan af welke hersenhelft dit veroorzaakt en in stand houdt. Je linker hersenhelft noemen we de dominante hersenhelft. Deze wil het liefst structuur hebben, controle houden en overzicht bewaren. Deze hersenhelft gebruikt veel energie en werkt ook nog eens relatief traag. Je rechter hersenhelft noemen we de sub-dominante hersenhelft. Deze is altijd verbonden met het universum en is de bron van je intuïtie, spontaniteit en creativiteit. Deze hersenhelft gebruikt nauwelijks energie en is supersnel en efficiënt.

Creatieve mensen weten de dominante hersenhelft tot rust te brengen en de sub-dominante hersenhelft alle ruimte te geven. Het dominante deel is hier alleen toe bereid als het zeker weet dat het goed komt. Het heeft vertrouwen nodig. Het wil best even naar de achtergrond, maar alleen als het de touwtjes weer terug in handen kan nemen. Maar er zijn meer manieren...

Groeien in Persoonlijke Effectiviteit gaat met name over het proces van loslaten (van patronen in de dominante hersenhelft) en het vertrouwen ontwikkelen dat het allemaal goed komt (je sub-dominante hersenhelft de ruimte geven). In mijn trainingen leer je hoe dit werkt en hoe je dit bij jezelf kunt toepassen.

Wat ik daarbij als ondersteuning inzet is humor. Met humor wordt je dominante hersenhelft wat luchtiger. Hierdoor krijg je de ruimte om makkelijker los te laten en je creativiteit en spontaniteit wat meer de ruimte te geven. Je leert meer te vertrouwen en meer open en helder te denken. Je gaat vrijer en assertiever communiceren. Je gaat makkelijker nieuwe dingen leren.

Brigitte Kaandorp heeft een heel mooi liedje gemaakt dat je dominante hersenhelft even tot rust brengt en waarmee je direct een beter gevoel krijgt. Kijk maar:

 

 

Wil jij ook vrijer worden en duidelijker, assertiever en opener communiceren? Kijk dan eens hoe mijn training Zelf-Leiderschap je zal helpen om je Persoonlijke Effectiviteit te verhogen. In acht dagen leer je effectief los te laten en in een geweldige flow te komen.

 

Dit kun je bereiken...

 

Jos Verheijden

Jos Verheijden:

"Het is mijn missie mensen te inspireren te werken en leven in vrijheid en overvloed. Effectief leren omgaan met onzekerheden en tegenslagen. Dat doe ik via training, coaching en mijn blog".

Lees meer over Jos

 

Zo krijg je
direct meer energie

De Gouden Vraag E-book

Download gratis jouw E-book