Zo leef je NU jouw eigen leven

strafschoppen

Nou heb ik geen verstand van voetballen, maar wél van prettig leven. Tijdens het WK herkende ik een overeenkomst tussen voetbal en (over-)leven. Met name in de wedstrijd Nederland tegen Costa Rica. Nederland was favoriet en Costa Rica kansloos. Om die reden koos Costa Rica er voor om de gehele wedstrijd volledig in de defensie te gaan en te hopen dat ze later met strafschoppen een kans zouden maken. Dan zouden ze toch nog een ronde verder kunnen komen. Het is dramatisch te zien hoeveel mensen defensief werken en leven met als doel om later te gaan genieten.

In een ver verleden heeft men bedacht dat mensen pas ná hun vijfenzestigste van het leven moeten gaan genieten. Dat was in die tijd misschien nuttig, maar hoe is dat NU in 2014? Hoe is dat voor jou?  Probeer jij defensief te leven om straks na je pensioen eindelijk plezier te gaan maken? Pas op dat je niet eindigt als Costa Rica en alsnog met strafschoppen uitgeschakeld wordt! Dat je zelf een strafschop krijgt en je pensioen net niet haalt.

De langste straf die je als mens in de moderne tijd kunt krijgen, is dat je in een ouderwets werk- en pensioenstelsel gedwongen wordt. Dat je met 67 afgeschreven wordt. Dat je aan de kant gezet wordt. Dat je niet meer mee mag doen... Volgens mij zou het anno 2014 veel respectvoller zijn als iedereen kan doen wat hem op enig moment past. Hoe zou het zijn als jij je eigen leven op je eigen unieke manier zou kunnen inrichten?! En dan met name NU.

Het typische van mensen is, dat ze allemaal anders zijn. Ieder mens wordt met een uniek masterplan (je persoonlijke missie) geboren. Ieder mens zou daarom zijn eigen leven moeten kunnen leven. Dat werkt voor iedereen het beste. Ik ga er namelijk van uit dat iedereen een bijdrage wil leveren. Dat iedereen er op zijn eigen manier bij wil horen. Dat iedereen het beste van zichzelf wil laten zien. Dat iedereen het liefste zichzelf is en wil doen wat daar het beste bij past.

Verspreid over de wereld zijn er een aantal zogenaamde ‘Blue Zones’ waar mensen veel ouder worden en veel gelukkiger zijn dan elders. In die gebieden leveren mensen levenslang een bijdrage, delen hun eigen tijd in, leven gezond, reduceren stress en hebben een prettig en versterkend sociaal leven.

Hoe zou het voor jou zijn als je NU je eigen 'blue zone' zou creëren, los zou komen van beperkende overtuigingen, al jouw mogelijkheden weer zou ontdekken en deze naar believen zou benutten om NU jouw perfecte leven te leven? 
Welk stapje zou je dan NU kunnen zetten?

In de training Zelf-Leiderschap leer je jouw eigen 'Blue zone' te ontdekken. Om te weten wie je bent en hoe jij op situaties reageert, kun je eerst even mijn gratis persoonlijkheidstest doen.

Doe de gratis persoonlijkheidstest

 

Reacties (1)

  • anon

    Het opbouwen van een pensioen, zodat je ook nog inkomsten hebt als je later te oud bent om te werken, lijkt me wel verstandig, omdat je (waarschijnlijk) geld nodig hebt om te kunnen overleven. Overleven is wel een voorwaarde om te Leven, maar verder lijkt het me niet zo belangrijk hoeveel geld en materiële welvaart je hebt. Je bent rijk als je meer hebt dan je nodig hebt; zodra je dat hebt bereikt (door veel te hebben en/of door weinig nodig te hebben) denk ik dat het niet nuttig is om je nog meer te richten op materiële welvaart.

    Een van de mooie dingen van het leven is dat je een bijdrage kunt leveren aan de maatschappij. Ik vind het ook raar als mensen vanaf hun pensioenleeftijd niet meer MOGEN werken, zelfs als ze het nog wel kunnen en willen. Maar, zelfs in die situatie zijn er toch wel manieren om je zelf nuttig te maken? Misschien moet je het geen werk noemen maar een hobby of zo, en misschien moet je wat ondernemender worden, omdat de bestaande structuren van commerciële ondernemingen niet meer beschikbaar zijn, maar er zijn waarschijnlijk een boel "lotgenoten" met wie je dit samen kunt doen.

    jul 15, 2014
Jos Verheijden

Jos Verheijden:

"Het is mijn missie mensen te inspireren te werken en leven in vrijheid en overvloed. Effectief leren omgaan met onzekerheden en tegenslagen. Dat doe ik via training, coaching en mijn blog".

Lees meer over Jos

 

Zo krijg je
direct meer energie

De Gouden Vraag E-book

Download gratis jouw E-book