Zo leef je NU jouw eigen leven | Verheijden Consult

Zo leef je NU jouw eigen leven

strafschoppen

Nou heb ik geen verstand van voetballen, maar wél van prettig leven. Tijdens het WK herkende ik een overeenkomst tussen voetbal en (over-)leven. Met name in de wedstrijd Nederland tegen Costa Rica. Nederland was favoriet en Costa Rica kansloos. Om die reden koos Costa Rica er voor om de gehele wedstrijd volledig in de defensie te gaan en te hopen dat ze later met strafschoppen een kans zouden maken. Dan zouden ze toch nog een ronde verder kunnen komen. Het is dramatisch te zien hoeveel mensen defensief werken en leven met als doel om later te gaan genieten.

Pensioen is een achterhaald concept

In een ver verleden heeft men bedacht dat mensen pas ná hun vijfenzestigste van het leven moeten gaan genieten. Dat was in die tijd misschien nuttig, maar hoe is dat NU in 2014? Hoe is dat voor jou?  Probeer jij defensief te leven om straks na je pensioen eindelijk plezier te gaan maken? Pas op dat je niet eindigt als Costa Rica en alsnog met strafschoppen uitgeschakeld wordt! Dat je zelf een strafschop krijgt en je pensioen net niet haalt.

De langste straf die je als mens in de moderne tijd kunt krijgen, is dat je in een ouderwets werk- en pensioenstelsel gedwongen wordt. Dat je met 67 afgeschreven wordt. Dat je aan de kant gezet wordt. Dat je niet meer mee mag doen... Volgens mij zou het anno 2014 veel respectvoller zijn als iedereen kan doen wat hem op enig moment past. Hoe zou het zijn als jij je eigen leven op je eigen unieke manier zou kunnen inrichten?! En dan met name NU.

Leef je eigen missie

Het typische van mensen is, dat ze allemaal anders zijn. Ieder mens wordt met een uniek masterplan (je persoonlijke missie) geboren. Ieder mens zou daarom zijn eigen leven moeten kunnen leven. Dat werkt voor iedereen het beste. Ik ga er namelijk van uit dat iedereen een bijdrage wil leveren. Dat iedereen er op zijn eigen manier bij wil horen. Dat iedereen het beste van zichzelf wil laten zien. Dat iedereen het liefste zichzelf is en wil doen wat daar het beste bij past.

Creëer je eigen Blue Zone

Verspreid over de wereld zijn er een aantal zogenaamde ‘Blue Zones’ waar mensen veel ouder worden en veel gelukkiger zijn dan elders. In die gebieden leveren mensen levenslang een bijdrage, delen hun eigen tijd in, leven gezond, reduceren stress en hebben een prettig en versterkend sociaal leven.

Hoe zou het voor jou zijn als je NU je eigen 'blue zone' zou creëren, los zou komen van beperkende overtuigingen, al jouw mogelijkheden weer zou ontdekken en deze naar believen zou benutten om NU jouw perfecte leven te leven? Welk stapje zou je dan NU kunnen zetten?


Gratis Webinar

Live Webinar

Gratis Webinar


Jos Verheijden:

"Ik wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doe ik via mijn coaching, webinars, vloggen, bloggen, interviews en documentaires".

Lees meer over Jos