Omgaan met emoties bij burnout | Verheijden Consult

Omgaan met emoties bij burnout

Omgaan met emoties

Het omgaan met emoties is voor veel mensen een flinke uitdaging. Emoties als verdriet (of jezelf verdrietig voelen) zijn in onze opvoeding niet 'toegestaan'. We moeten flink zijn, of we krijgen direct op snoepje op de zere plek. Als we maar niet verdrietig zijn. Dat is jammer want daarmee leer je om met een krachtige mannelijke (geaccepteerde) energie te reageren. Denk hierbij aan boosheid, overschreeuwen, wegdrukken en 'je best doen'. Veel kinderen leren hierdoor om anderen te pesten, cynisch te doen, perfectionistisch te doen en controlegedrag te ontwikkelen. Dat is best vermoeiend en vaak de oorzaak van burnout.

Het is nodig om weer te (leren) aarden en contact te maken met je basis-emoties en je lijf. Maar dat is best beangstigend omdat je niet meer weg kunt, of niet meer in je hoofd (ratio) kunt vluchten. In mijn burnout trajecten adviseer ik veel mensen om naar een energetisch healer, haptonoom of osteopaat te gaan om het herstel van het lijf te ondersteunen. In deze documentaire vertellen deze deskundigen over hun prachtige vak.


Gratis Webinar

Live Webinar

Gratis Webinar


Jos Verheijden:

"Ik wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doe ik via mijn coaching, webinars, vloggen, bloggen, interviews en documentaires".

Lees meer over Jos