Is online therapie of training geschikt voor jou? | Verheijden Consult

Is online therapie of training geschikt voor jou?

Online therapie, coaching, training

Honderdduizenden mensen maken al gebruik van online therapie, coaching en training. De voordelen zijn evident: Je hoeft de deur niet uit en je verblijft in je eigen vertrouwde omgeving. Je kunt je eigen ding op je eigen manier doen en je bepaalt je eigen tempo. Je bepaalt zelf het best passende tijdstip zodat je het eenvoudig kunt integreren in je drukke leven. Alleen maar voordelen dus? Ik denk dat vooral de kwaliteit van de online training en/of coaching het resultaat zal bepalen. Op het internet kom je zowel de grootste bagger tegen, als absoluut topmateriaal. Het punt is dat je als leek én in een kwetsbare positie verkeert én niet weet wat de juiste aanpak is én onbekend bent met de aangeboden materialen. Een hele uitdaging dus om jóuw vorm te vinden.

Aanpak op maat voor jou

Als je een face-to-face sessie volgt bij een gerenommeerde coach, therapeut of trainer, mag je er van uitgaan dat hij zijn aanpak op jouw unieke situatie afstemt. De gebruikte technieken zijn zelfs ondergeschikt aan de persoonlijke aandacht die je krijgt. Die bepaalt namelijk voor een groot deel het resultaat. Er moet een ‘klick’ zijn voor een goed resultaat.

Bij online training is dat duidelijk anders: je krijgt de materialen op een vaste volgorde aangeboden en je hebt geen persoonlijk contact. Het enige wat je hebt is het beeld (indien video wordt gebruikt) van je coach. Dat vereist dat de trainer/coach bij het ontwikkelen van de training exact moet weten hoe een groeiproces verloopt en welke vragen en reacties op enig moment in de online training te verwachten zijn.

Persoonlijke Kracht

Zo heb ik mijn eigen online training ‘Persoonlijke Kracht Online’ gebaseerd op de groepstraining ‘Persoonlijke Kracht’ die ik jarenlang gegeven heb. Ik wist dus, uit eigen ervaring, precies waar deelnemers in hun proces zaten en welke vragen er kwamen.

In mijn online training speel ik hier heel nauwkeurig op in. Zo nauwkeurig zelfs dat ik, na het ontwikkelen, tot de conclusie kwam dat de online training veel uitgebreider en gedetailleerder is dan de vergelijkbare groepstraining! En zo hoort het ook te zijn.

Kiezen tussen groeps- en online training

Ik denk dat je de keuze tussen een groepstraining of online training vooral moet laten afhangen van:

  • Hoe belangrijk is persoonlijke aandacht, interactie en geborgenheid voor mij en mijn proces?
  • Wil ik alles ondergaan (groepstraining) of wil ik alles rustig bekijken en bestuderen (online)?
  • Wil ik alle nieuwe stof oefenen in een veilige groep, of doe ik dat thuis of op het werk?
  • Kan ik overdag tijd vrijmaken, of wil ik vooral ’s avonds en in het weekeinde trainen?

Je hoeft niet meer te kiezen!

In mijn traject Persoonlijke Kracht volg je iedere twee weken een interactieve en persoonlijke live groep-sessie met andere deelnemers. Daranaast heb je toegang tot alle online trainingen. Je bepaalt je eigen tijd, plaats en tempo. Je bepaalt zelf wat en wanneer je iets wilt leren. Dat is het mooiste van twee werelden gecombineerd.


Gratis Webinar

Live Webinar

Gratis Webinar


Jos Verheijden:

"Ik wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doe ik via mijn coaching, webinars, vloggen, bloggen, interviews en documentaires".

Lees meer over Jos