Over leven en overleven | Verheijden Consult

Over leven en overleven

Volgens mij is het leven bedoeld om prettig en overvloedig te zijn. Mijn missie is om mensen te inspireren te werken en leven in vrijheid en overvloed. Wat ik mijn coachingpraktijk zie, is dat veel mensen aan het óverleven zijn. Ze hebben heftige dingen meegemaakt en hebben hier een manier bij gezocht die hen helpt om overeind te blijven. Het voordeel is dat je verder gaat, maar het nadeel is dat het zoveel energie kost.

Het zou veel prettiger zijn om werkelijk te genieten van wat er zich aandient. Veel prettiger dus, dan steeds bezig zijn dingen te vermijden. In mijn werk vind ik het belangrijk om een wezenlijke bijdrage te leveren. Voor mij is dat, als ik iemand kan helpen om heel snel de slag te maken van overleven naar leven. Dat iemand werkelijk verandert. Dat is waarom ik het doe.

Hoe doe je dat dan?

Overleven heeft altijd te maken met eerdere vervelende ervaringen. Dat kunnen ook situaties zijn die andere mensen helemaal niet als heftig ervaren. Het gaat er om hoe jij het hebt opgepikt en opgeslagen in je onderbewuste. De lading van die vervelende ervaring dien je los te laten. Je kent de uitspraak wel "tijd heelt alle wonden" dat is misschien wel zo, maar het kan veel sneller.

Met moderne methoden als PLT, EMDR, EFT, Sedona, NLP, Ho'oponopono kun je die lading heel snel en definitief loslaten. Ervaringen die geen lading meer hebben, zullen heel snel naar de achtergrond verdwijnen. Ze zijn geheeld, zou je kunnen zeggen. Als deze belemmeringen weg zijn, ben je weer vrij om te leven.

Is dat alles?

Vaak is dat voldoende. Maar vaak dien je opnieuw te leren om vol te leven. Dan hebben we het over persoonlijke ontwikkeling. Leren om naar de positieve dingen in het leven te kijken. Leren om te genieten van alles wat er is. Leren en de overvloed weer te zien. Leren om jezelf te waarderen om wie je bent. Het kunnen zien van alle rijkdom en overvloed heeft alles te maken met je eigenwaarde op dit gebied.

Je eigenwaarde bepaalt de bovengrens van wat jij voor mogelijk houdt. Je zult nooit meer bereiken dan wat jouw eigenwaarde je toestaat. Het doel is dus om je eigenwaarde zóver te verhogen, dat je alle ruimte hebt om verder te groeien.

Hoe nu verder?

Begin in eerste instantie met het loslaten van alle negatieve emoties, angsten en weerstand. Op deze blog vind je al een prachtige methode om dat te doen. Kijk op: De zenuwen gieren door je lijf.

Daarna ga je je eigenwaarde verhogen door jezelf de juiste vraag te stellen.
Hele krachtige vragen zijn bijvoorbeeld:

  • 'Hoe is het nu ik helemaal de moeite waard ben?'
  • 'Hoe is het nu ik alles zelfstandig voor elkaar krijg?'
  • 'Hoe is het nu ik helemaal ontspannen ben?'

Stel de gehele dag dit soort vragen. Geen antwoord geven; alleen de vraag stellen. Je onderbewuste gaat zelf het antwoord zoeken. Het gevolg is dat je jezelf snel beter voelt en 'als vanzelf' de juiste kant op gaat.

En als ik meer wil?

Dan volg je gewoon een coaching of training als Persoonlijke Kracht. Veel mensen hebben deze wijze stap voor jou al gezet.


Anderen vinden deze artikelen ook interessant

Gratis Webinar

Live Webinar

Gratis Webinar


Jos Verheijden:

"Ik wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doe ik via mijn coaching, webinars, vloggen, bloggen, interviews en documentaires".

Lees meer over Jos