Hé manager: Speel jij paniekvoetbal? | Verheijden Consult

Hé manager: Speel jij paniekvoetbal?

Paniekvoetbal bij managers

In tijden van economische groei kan iedereen wel managen en leiding geven. Dan groeit en bloeit het toch wel. Dat het minder groeit dan misschien mogelijk was; dat weet toch niemand. Tijdens een crisis krijgen veel managers en leidinggevenden nog het voordeel van de twijfel. Bijna iedereen gaat immers mee in het idee dat het crisis is en dat het daarom slecht gaat.

Maar ja; nu is de crisis wel zo’n beetje voorbij en gaan de koppen rollen. Veel managers hebben hun kruit de afgelopen jaren al verschoten. Ze zijn min of meer opgebrand en burnout. Ze zijn de aansluiting kwijt. Ze hebben niet geïnvesteerd in hun medewerkers, hun organisatie en zichzelf. Ze lopen nu heftig tegen de lamp en gaan verder met paniekvoetbal spelen.

De essentie van leiderschap

Bewuste leiders hebben tijdens de crisis geïnvesteerd en staan met hun gehele team en organisatie klaar om weer te gaan knallen. Ze hebben niet alleen hun eigen coachend leiderschap ontwikkeld, maar ook hun medewerkers in hun kracht gezet en de organisatie gestroomlijnd. Iedereen is betrokken en gemotiveerd.

Nu de crisis voorbij is, komt er weer beweging in de arbeidsmarkt. Medewerkers hebben geen zin meer in paniekvoetbal en willen hun kansen verzilveren. Mensen willen plezierig werken en zoeken een organisatie waar ze verder kunnen groeien. Zichzelf kunnen ontwikkelen. Gewaardeerd worden. Die zoeken bewuste leiders.

Pleidooi om wakker te worden

Mensen willen in een organisatie werken waar op een moderne manier leiding wordt gegeven door bewuste managers. De tijd dat medewerkers alles accepteerden zijn definitief voorbij. De behoefte aan openheid en transparantie is groter dan ooit. Met coachend (dienend) leiderschap ben je nu al klaar voor de toekomst.

Als je als leidinggevende nog niet in staat bent om je medewerkers in hun kracht te zetten, dan is het nu de hoogste tijd voor actie. Voor sommige managers is het al te laat. Maar voor de meeste managers geldt dat ze zichzelf actief kunnen ontwikkelen. Kunnen groeien in hun persoonlijk coachend leiderschap. Bij welke groep hoor jij?

Een leven lang leren

Om werkelijk succesvol te zijn, zul je jezelf je leven lang moeten blijven ontwikkelen. Medewerkers en managers die zichzelf serieus nemen weten dit. Die kiezen heel bewust voor organisaties en managers die coachend leiderschap als norm hanteren. Die kiezen voor een leven lang leren.

Als leiderschapscoach heb ik de training Zelf-Leiderschap ontwikkeld. Zorg dat je er bij bent!

Maar doe nu eerst mijn gratis persoonlijkheidstest. Dan weet je hoe je in elkaar steekt en hoe jij met jezelf en je medewerkers omgaat.

Doe de gratis persoonlijkheidstest

 


Anderen vinden deze artikelen ook interessant

Gratis Webinar

Live Webinar

Gratis Webinar


Jos Verheijden:

"Ik wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doe ik via mijn coaching, webinars, vloggen, bloggen, interviews en documentaires".

Lees meer over Jos