Persoonlijk Meesterschap | vrije keuze door intuïtie

Persoonlijk Meesterschap

Persoonlijk meesterschap heeft alles te maken met vrije keuze. Op het pad dat je leven vormgeeft, ben je in staat om vrije keuzes te maken. Een vrije keuze kan alleen voortkomen uit intuïtie. Uit verbondenheid met het universele bewustzijn. Al het andere is gebaseerd op identificatie (je herkennen in eerdere ervaringen) en nominalisaties (dingen voor echt aannemen). In onze opvoeding en maatschappij wordt ons geleerd om te voldoen aan verwachtingen van anderen. “Eet je bord leeg, ga rechtop zitten, als grote mensen praten moeten kleine kinderen hun mond houden”.

Als je voldoet aan verwachtingen, kun je jouw plaats in de maatschappij zeker stellen. Het geeft een vorm van veiligheid, van erbij horen. Maar dit is niet wie je bent of wat je nodig hebt; het is wat anderen voor jou bedacht hebben.

Persoonlijk meesterschap gaat over wérkelijk vrije keuze

Je plaats in de maatschappij bouw je op door jezelf te identificeren met omstandigheden, vaardigheden, gedragingen en je omgeving. Dit is wie je bent. Je bouwt hiermee tegelijk je ego op: Dit is wat jou uniek en speciaal maakt. Het proces van identificeren houdt in dat je gedrag gaat verwarren met wie je in alle grootsheid wérkelijk bent. Je neemt een identiteit aan en gaat die als de werkelijkheid zien. Voorbeelden hiervan zijn: “ik ben een goed mens, ik ben directeur, ik ben een goede vader, ik ben een meester, ik ben de moeite waard”.

Door de angst om ‘jezelf’ te verliezen ga je die bedachte identiteit verdedigen. Je gaat jezelf (deze bedachte identiteit dus) steeds belangrijker vinden en je groter maken dan anderen. Je gaat je afzetten. Het enige dat je hiermee doet, is jezelf afsluiten van wie je wérkelijk bent. Je zult nooit weten wie je wérkelijk bent, als je niet bereid bent om je ego (je bedachte identiteit) los te laten.

Je identiteit is feitelijk een beschrijving van eerdere ervaringen.

Het is dus niet de werkelijkheid, maar jouw beschrijving ervan. Door deze beschrijving te bevriezen (te nominaliseren) ga je meer vertrouwen op de beschrijving dan op de werkelijke ervaring. Dit is dus trauma, vastzittende energie. Echter: Alles is constant in beweging en aan het veranderen. Nominalisaties verhinderen je om deze verandering te kunnen ervaren. Groeien in persoonlijk meesterschap is het doorlopende proces van het loskomen van identificaties, steeds meer vrij worden en gaan leven vanuit intuïtie en verbondenheid.

Persoonlijk meesterschap is je zelf loskoppelen van oorzaken en je verbinden met je intuïtie.

In Lead2Flow wil ik je enkele gereedschappen voor dit groeiproces aanreiken. Je leert oplossingsgerichte technieken toepassen op je zelf en je omgeving. Je gaat je meer bewust worden van je lijf en wat dit jou te vertellen heeft. We werken nog wel op basis van identificaties op het niveau van visie, missie, identiteit, waarden en overtuigingen, maar we gaan ze heel luchtig en vrij maken en je flexibiliteit verhogen.

Lead2Flow is gericht op taakvolwassen mensen die hun leven wel zo'n beetje op de rit hebben. Je merkt dat je door de crisis uit je kracht gaat. Je bent je bewust van je invloed op anderen en je wilt hier volledige verantwoordelijkheid voor nemen. Dit geldt dus voor ondernemers, leidinggevenden, professionals, coaches, trainers, therapeuten, begeleiders en opvoeders. Alles wat je leert ga je direct toepassen in je werk en leven. Ben jij klaar voor de volgende stap?


Gratis Live Webinar

Live Webinar

Gratis Live Webinar


Jos Verheijden:

"Ik wil bijdragen en mensen inspireren om onafhankelijk en vrij te zijn. Ik leer je effectief om te gaan met onzekerheden en tegenslagen. Dat doe ik via mijn coaching, Live Inspiratie Sessies, vloggen, bloggen, interviews en documentaires".

Lees meer over Jos