Wat is de realiteit die je waarneemt? | Verheijden Consult

Wat is de realiteit die je waarneemt?

Wat is de realiteit die je waarneemt?

Alles wat je als realiteit waarneemt is slechts het interpreteren van trilling. Je neemt trilling waar en vervormt dat tot wat je 'realiteit' noemt. Dat doe je dus IN je hoofd. Veel mensen denken nog dat de 'realiteit' de buitenwereld is waar je naar kijkt en dat iedereen dus dezelfde realiteit ziet. Dat is dus niet zo: Je realiteit is toch echt jóuw binnenwereld en iedereen creëert zijn eigen realiteit! Mogelijk klinkt dit voor jou niet realistisch en houd je liever vast aan het idee dat alles is zoals het is. Maak je eigen keuze. Besef echter wél dat je hiermee je vermogen tot creëeren uit handen geeft. 

Hoe bekijk jij een televisie?

Kijk eens naar dit voorbeeld: Als je iemand uit de middeleeuwen naar een film op televisie zou laten kijken, zal hij je vragen hoe die mensen, paarden, koeien en huizen in dat kleine kastje passen. Hij verbaast zich er over dat ze zo klein zijn. Zeker met een 3D flatscreen snapt hij niet hoe je er zo diep in kunt kijken.

Als wij zelf naar een film kijken, snappen we dat het niet echt is. Dat die mensen niet écht in dat kastje zitten. Hoewel: Als je kijkt hoe geëmotioneerd, betrokken en gebonden we blijven kijken en meeleven, dan weet ik nog niet zo zeker of je het verschil wel écht snapt. We kennen allemaal de verhalen dat GTST acteurs op straat aangesproken worden op hoe ze zich in de soap gedragen!!

Een televisie is gewoon een kastje dat trilling produceert.

Uit die trilling maken wij beeld, geluid en beleving. Het kastje zélf is echter ook jouw interpretatie van een trilling. De gehele werkelijkheid die wij als zodanig beleven is trilling waar wij beelden, geluiden, geuren, smaken, gevoelens en een beleving van maken.

Het intessante is dat jij zelf ook met een bepaalde frequentie trilt. En dan komt er een wetmatigheid om de hoek kijken: Wat jij als 'realiteit' waarneemt wordt voor een groot deel bepaald door je eigen trilling (energie). Als je bijvoorbeeld wat depri bent, dan zie je andere mogelijkheden dan wanneer je topfit en enthousiast bent. Als je in scheiding ligt zie je andere kwaliteiten bij je partner, dan wanneer je verliefd bent.

Kwantumfysica

In de kwantumfysica ziet men ‘realiteit’ als het gevolg van:

  1. De vraag die we als observeerder stellen.
  2. Wat we als reactie terugkrijgen.
  3. Hoe we deze reactie meten en vergelijken met eerdere ervaringen.
  4. Hoe we het resultaat van deze meting ervaren.

Als we dit echt zouden kunnen bevatten, dan besef je dat alles mogelijk is. Dat je jouw eigen realiteit creëert en dat je die naar believen kunt aanpassen. Gewoon door een andere vraag te stellen en het antwoord anders te interpreteren. Dan ben je schepper van je eigen werkelijkheid. Dan sta je aan het roer van je eigen leven.

Ieder heeft zijn eigen realiteit

Tegelijkertijd proberen anderen hún realiteit aan jou uit te leggen. Als iemand je bijvoorbeeld verwijt dat je niet realistisch bent omdat je gewoon lekker vrij en in flow je eigen leven leeft, dan kun je nu als antwoord geven dat je liever je eigen realiteit creëert.

In mijn trainingen en coaching ga je dit proces op jezelf toepassen. Heel eenvoudig uitgelegd ga je leren hoe je jouw aandacht en energie zo stuurt dat je veel beter in je vel komt te zitten. In deze flow is het veel makkelijker om jouw ideale wereld te creëren. 

Wil je dit tot in de puntjes beheersen, volg dan Business Coaching. Dan leer je jouw persoonlijke effectiviteit te verhogen omdat je weet hoe jij je eigen realiteit creëert.


Gratis Webinar

Live Webinar

Gratis Webinar


Jos Verheijden:

"Ik wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doe ik via mijn coaching, webinars, vloggen, bloggen, interviews en documentaires".

Lees meer over Jos