Zo haal je jezelf en je bedrijf uit de crisis

Uit de krisis

In mijn trainingen en coaching werk ik vooral met managers, ondernemers en professionals die van een burnout of sociale angst af willen en hun leiderschap willen ontwikkelen. Ze hebben vaak last van hooggevoeligheid. Hooggevoelig zijn heeft zijn voordelen, maar je loopt een groot risico dat je trauma oploopt. Trauma is niets anders dan vastzittende energie. De economische crisis zal dit effect enorm versterken. Je verkrampt. Alles bij elkaar heeft dit grote  invloed op je leiderschapsstijl, je communicatie en je bedrijf. Die raken ook in een kramp.

Hooggevoelig zijn betekent onder andere dat je veel signalen oppikt en die wat heftiger in je lijf voelt. Dat is vaak een hele belasting. Zeker in tijden van crisis. Daarom hebben hooggevoeligen veel baat bij de belangrijkste vaardigheid in het leven; het effectief leren omgaan met onzekerheden en tegenslagen.

Je kunt hooggevoeligheid ook van binnen uit, vanuit het lijf bekijken. Dat is de specialisatie van Hans Velders. Hans is een zeer ervaren traumatherapeut en gespecialiseerd in hooggevoeligheid en lichaamsgericht traumawerk.

In mijn interview met Hans leggen we de link tussen
trauma in je lijf en trauma in je bedrijf.

In onderstaand interview leer je wat de invloed van jouw hooggevoeligheid en trauma is op je leiderschapsstijl, je communicatie en je business. En vooral ook hoe je jezelf en je bedrijf uit de knoop haalt.

ps. Het principe dat in het interview uitgelegd wordt, geldt ook voor relaties met partners, ouders, kinderen, banen, buren. Feitelijk alles wat in de knoop zit.

 

Wil je uit de kramp komen (voor jezelf of je bedrijf), dan kun je eens kijken naar mijn aanpak van burnout. Dan gaan we eerst rust brengen in je breinen en daarna werken aan je persoonlijke ontwikkeling en ruimte.

Lees alles over mijn aanpak van burnout

Reacties (3)

 • anon

  Hallo Jos,
  Dank voor het me toesturen van deze mail. Toch goed om weer even bewust te worden van hoe het neurologisch werkt.
  Zowel persoonlijk als professional (manager jeugd gezondhiedszorg) kan ik hier weer mee aan de slag.

  Hartyelijk dank
  Vriendelijke groeten Gerria

  dec 10, 2012
 • anon

  Deze kennis is inderdaad overal inzetbaar: in het ondernemen, leidinggeven, coachen, opvoeden, begeleiden. Het is goed om ook je medewerkers en clienten zó te begeleiden dat ze deze kennis op lichaamsnivo gaan intergreren. Denken, voelen en ervaren op één lijn brengen.

  dec 13, 2012
 • anon

  Dag Jos, ik moet zeggen dat je een goed Blog hebt :-)

  Ik heb je mijn verhaal gegeven onder "Mindfulness" Nadat ik dit filmpje heb bekeken denk ik dat ik door mijn zeer slechte huidige privé situatie, mijn zeer slechte toekomst wel innerlijk "gedwongen" word om in stand 1 te gaan. Dit is misschien ook waarom mensen dit niet aan mij zien. Kan het niet zo zijn dat het lichaam, als je maar ver genoeg bent gegaan, in flow 1 overgaat om te overleven? Dus dat je alles ziet maar dat je bescherming krijgt van binnenuit. Als ik vooruit kijk word ik compleet gek. Ik was in mijn vorige verhaal ook nog vergeten dat ik ook nog mijn huis uit moet. Dus ook dat is dan ook weg.
  Of ben ik innerlijk toch die krachtige persoon waar iedereen mij altijd maar van "beschuldigd". Zijn dit de kenmerken daarvan.

  feb 24, 2013
Jos Verheijden

Jos Verheijden:

"Het is mijn missie mensen te inspireren te werken en leven in vrijheid en overvloed. Effectief leren omgaan met onzekerheden en tegenslagen. Dat doe ik via training, coaching en mijn blog".

Lees meer over Jos

 

Zo krijg je
direct meer energie

De Gouden Vraag E-book

Download gratis jouw E-book