Vier gewoontes die je gelukkig maken | Verheijden Consult

Vier gewoontes die je gelukkig maken

Vier gewoontes die je gelukkig maken

Weet je wat het verschil is tussen gelukkige en ongelukkige mensen? Mogelijk zal het antwoord je verbazen: Er is geen verschil. Er zijn geen gelukkige of ongelukkige mensen. Er zijn wél mensen die zich gelukkig of ongelukkig vóelen. Het verschil zit hem vooral in de gewoontes die je hebt aangeleerd. Geld en spulletjes maken je niet gelukkig (vanaf een bepaalde ondergrens). Dit is in talloze wetenschappelijke studies al lang aangetoond. Ben je benieuwd welke gewoontes je gelukkig maken? Gelukkig is dit ook onderzocht en kun je jezelf deze gewoontes aanleren. En zoals bij veel dingen in het leven geldt ook hier: Oefenen helpt écht.

Blijf in het hier en nu

Als je voorwaarden stelt aan de omstandigheden waarin je gelukkig zult zijn, dan mis je het belangrijkste geluksmoment in je leven. Het NU! Als je eerst nog promotie moet maken, een nieuwe relatie moet hebben, de loterij gewonnen moet hebben of een nieuwe auto moet hebben om gelukkig te zijn, dan heb je pech. Geluk hangt namelijk nauwelijks af van de omstandigheden. Voel je NU gewoon blij. Zomaar omdat je het fijn vindt.

Voel dankbaarheid

Dankbaarheid voelen voor alles wat er is en wat je hebt, is een geweldige manier om je per direct gelukkig te voelen. Hiermee schakel je het belang van de omstandigheden uit en hoef je niet meer achter materialistische zaken aan te hollen. Neem nu per direct de tijd om leuke mensen te ontmoeten, vrienden te bellen en de warmte van je familie op te zoeken. Pak je hobby weer op en ga dingen doen waar je gelukkig van wordt.

Neem verantwoordelijkheid

Als je nog in een slachtofferrol zit of een gevoel van hulpeloosheid cq hopeloosheid ervaart, dan is je kans om jezelf gelukkig te voelen wel erg klein. Iedereen maakt wel vervelende dingen mee. Daar gaat het niet om; het gaat er om dat je de volledige verantwoordelijkheid voor je eigen leven neemt. Hiermee ervaar je per direct dat je controle hebt over elke situatie en kom je in beweging. Het is verstandig om de hulp van andere mensen te omarmen. Je bent zélf verantwoordelijk, maar je hoeft niet alles alleen te doen!

Houd het klein en overzichtelijk

Het is normaal dat zaken niet verlopen zoals jij ze vooraf bedacht had. Perfectionisten en controlefreaks denken hier uiteraard anders over! Het is nog erger als je een probleem(-situatie) volledig uit verband trekt en er van alles en nog wat bijhaalt. Soms maak je het zo groot en onoverzichtelijk dat het niet makkelijk is om je gelukkig te voelen. Houd het daarom klein en bij de actuele feiten en ga daarmee aan de slag. Neem situaties zoals ze komen, houd het gezellig en vier gewoontes die je gelukkig maken.

Gelukkig zijn er ook trainingen om jezelf gewoontes aan te leren om gelukkiger te worden. Zowel in mijn Personal Coaching en Lead2Flow continu programma leer je effectieve strategieën die je gelukkiger maken. Dat wil jij toch ook!


Gratis Webinar

Live Webinar

Gratis Webinar


Jos Verheijden:

"Ik wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doe ik via mijn coaching, webinars, vloggen, bloggen, interviews en documentaires".

Lees meer over Jos