Wat als je jouw passie volgt?

Je kent de uitspraak wel: “Veel dingen in het leven zijn net niet hinderlijk genoeg om er iets aan te doen”. We richten onze aandacht voornamelijk op zaken die we belangrijk genoeg vinden om aandacht te geven. Meestal geheel onbewust. Maar wat zou je doen als je enkel nog je passie en je missie zou volgen? Wat zou je dan veranderen? Waar zou je dan nu je aandacht aan geven?

Momenteel zit ik zelf midden in het proces van nóg meer mijn eigen passie en missie volgen. Dat deed ik al, maar nu ben ik structurele veranderingen aan het aanbrengen in ‘alles’ wat ik opgebouwd heb. Ik heb bijvoorbeeld drastisch bezuinigd op mijn uitgavenpatroon, waardoor we binnenkort financieel vrijwel onafhankelijk zijn. Dat geeft ongelooflijk veel ruimte voor nieuwe mogelijkheden.

In mijn werk ga ik nóg meer mijn passie volgen door, naast Personal Coaching, voortaan alleen nog de volledige training Zelf-Leiderschap te verzorgen (dus niet meer als losse modules). Mijn diepste drijfveren (ontmoeten, verbinden, vertragen) en mijn missie (mensen inspireren om te werken en leven in vrijheid en overvloed) komen hierin het meest tot uitdrukking.

Vanwege mijn specialisatie en mijn vak is het natuurlijk logisch dat er veel mensen met een probleem naar mij toekomen. Veel mensen zijn al heel blij als ze van hun probleem af zijn. Ikzelf wil niet teveel met problemen bezig zijn, maar vooral doorpakken naar flow. En dat is volkomen logisch:

Als je namelijk teveel aandacht geeft aan het oplossen van problemen, zul je nooit lekker in flow kunnen komen. Dit is niet alleen de basis van NLP en het Oplossingsgericht Werken, maar óók van alle flow-theorieën. In flow lossen de meeste problemen zich al op, nog voordat ze je aandacht trekken.

In de eerste module van de training Zelf-Leiderschap (Vind de kracht in jezelf) laten de meeste deelnemers al een groot deel van hun problemen los. Iedere keer als ik aan deze module begin vertel ik dit. En eigenlijk snap ik op dat moment zélf nog niet eens hoe het mogelijk is. Toch werkt het iedere keer zo.

In de tweede module van de training Zelf-Leiderschap (Kom in lijn met je Zelf) ga je niet alleen jezelf ontdekken, maar ook vrede vinden met wie je wérkelijk bent. Door jouw unieke kwaliteiten te omarmen, zul je in elke situatie zijn wie je bent. Je straalt dit uit. Dit is wat we authenticiteit en  charisma noemen.

In de derde module van de training Zelf-Leiderschap (Ontwikkel je veerkracht) ga je jouw brein programmeren voor flow en succes. Je zult op onbewust niveau kansen, mogelijkheden en oplossingen vinden. Je maakt meer dopamine (gelukshormoon) aan, waardoor je jezelf niet alleen beter voelt, maar ook sneller leert om je goed te voelen.

Goed ontwikkeld zelfleiderschap is de basisvoorwaarde voor assertief en helder communiceren, daadkrachtig optreden, optimaal samenwerken, een gezonde balans houden, je burnout definitief achter je laten, een perfecte relatie onderhouden en natuurlijk lekker in je kracht staan en in flow komen. Dit wil jij toch ook!

Bekijk de training Zelf-Leiderschap

 

Reacties (4)

 • anon

  wat een bevrijding van oude patronen en dat op de dag van bevrijding. Toeval???

  mei 05, 2015
 • anon

  Het staat in de sterren geschreven

  mei 05, 2015
 • anon

  Van harte en alle succes jos met je ingeslagen weg !

  mei 05, 2015
 • anon

  Hoe het werkt weet ik ook niet maar heb inderdaad ervaren dát het werkt, problemen zijn er gewoon niet meer of alleen maar zaken waarvan je denkt; ach, dat komt wel goed. En warempel :-) het komt goed! Meeste tegenstand heb ik van anderen in mijn omgeving ondervonden ná jouw eerste training. Dat ik het allemaal zo laconiek bekeek. En dat dat toch niet kon. Niet serieus genoeg zijn. Zelfs gehoord van een ex-werkgever die me perse een "sense of emergency" wilde inprenten want "ik zag het allemaal veel te eenvoudig". Haha zelden zo'n lol gehad. Het IS ook allemaal heel eenvoudig! En juist daarom gaan mensen problemen zoeken want zo makkelijk kan/mag/zal het toch niet zijn? Toch wel.

  mei 06, 2015
Jos Verheijden

Jos Verheijden:

"Het is mijn missie mensen te inspireren te werken en leven in vrijheid en overvloed. Effectief leren omgaan met onzekerheden en tegenslagen. Dat doe ik via training, coaching en mijn blog".

Lees meer over Jos

 

Zo krijg je
direct meer energie

De Gouden Vraag E-book

Download gratis jouw E-book