Wat vieren we op Bevrijdingsdag? | Verheijden Consult

Wat vieren we op Bevrijdingsdag?

Wat vieren we op Bevrijdingsdag?

Morgen is het Bevrijdingsdag, maar wat vieren we nu eigenlijk? Vier je de vrijheid of vier je de bevrijding? Persoonlijk denk ik dat als we de bevrijding vieren dat we alle vrijheidsstrijders tekort doen. Dan heeft hun offer niet gebracht wat ze ermee hoopten te bereiken. Als je namelijk je bevrijding viert, dan zeg te tegelijk dat je nog niet vrij bent. Als je jouw vrijheid viert dan heeft het allemaal nut gehad. Dan ben je namelijk vrij. Dat was toch het doel!? Dus wat wil jij vieren?

Als je onze vrijheid van meningsuiting ‘viert’ door andere mensen te beledigen, dan ben je zelf nog lang niet vrij, maar zit je vast in je eigen trauma’s. Dan doe je onrecht aan alle mensen die voor deze vrijheid gestreden hebben. Als je vanuit echte vrijheid schrijft of spreekt, dan gebruik je automatisch positieve versterkende woorden.

Wie wil je uitsluiten waar je bang voor bent?

Als je het nog nodig vindt om mensen of groepen uit te sluiten, dan ben je waarschijnlijk erg onzeker met wat je in ‘bezit’ hebt.  Dan zit je nog vast in je eigen angst om dat te verliezen. Als je werkelijk vrij bent, dan sta je open om te ontvangen en te delen én om dat op je eigen manier en voor jezelf te doen.

Persoonlijk ben ik ontzettend dankbaar dat mijn (voor-)ouders een prachtige vrije samenleving hebben gecreëerd waarin ik nu alle vrijheid krijg om mijn eigen ding te doen, mijn eigen keuzes te maken en mijn eigen woorden te gebruiken. Tegelijk besef ik me ook dat ikzelf de enige ben die me remt om die vrijheid volledig te vieren. Vrijheid komt immers van binnenuit.

Onafhankelijk en vrij zijn

Daarom blijf ik continu aan mezelf werken en zet ik steeds weer stapjes om nog vrijer te zijn. Niet voor niets is mijn persoonlijke missie 'onafhankelijk en vrij ZIJN'. Niet voor niets is het mijn missie om mensen te inspireren om te werken en leven in vrijheid en overvloed. Op deze manier vier ik elke dag mijn vrijheid en bijdrage aan een vrije wereld.

Wat is jouw persoonlijke missie en hoe vier jij die?


Gratis Webinar

Live Webinar

Gratis Webinar


Jos Verheijden:

"Ik wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doe ik via mijn coaching, webinars, vloggen, bloggen, interviews en documentaires".

Lees meer over Jos