Wat werkt beter: Problemen oplossen of anders met situaties omgaan? | Verheijden Consult

Wat werkt beter: Problemen oplossen of anders met situaties omgaan?

We hebben allemaal geleerd dat we problemen bij de wortel moeten aanpakken. Dit is gebaseerd op een metafoor van een boom. Het idee is: Je plant een zaadje, daar groeien wortels uit en dan groeit daar weer een boom uit. Als de boom je niet bevalt (bijvoorbeeld een probleem) dan moet je hem bij de wortel uitroeien. Deze theorie klinkt wel leuk, maar klopt totaal niet! Een goede metafoor is om je uitdagingen (problemen) te vergelijken met een wortelstam (denk hierbij aan het wortelnetwerk zoals bij champignons en klimop). Wat je ziet (bijvoorbeeld een probleem) is slechts wat er uit de wirwar van het fijnmazige wortelnetwerk naar boven komt. De wortelstam staat voor hoe jij geleerd hebt om met situaties om te gaan. Om problemen effectief aan te pakken, dien je te leren om anders met situaties om te gaan. Dit is hoe het leven werkt!

 

 

Als je op een gezonde manier productiever wilt worden en een gezonde balans wilt vinden, zet dan nu een stapje en neem de beslissing om eens lekker aan jezelf te gaan werken. Dat is de eerste stap naar een makkelijker leven!


Gratis Webinar

Live Webinar

Gratis Webinar


Jos Verheijden:

"Ik wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doe ik via mijn coaching, webinars, vloggen, bloggen, interviews en documentaires".

Lees meer over Jos