Weet jij zeker dat je er komt?

Zo kom je er er

Ben jij in je leven vooral gestimuleerd op het behalen van resultaten, of meer op het plezier in het bereiken ervan? Ben je op school vooral gemotiveerd om je best te doen, of meer op het halen van goede cijfers? Speelde je in een team voor de lol, of om te winnen? Zegt je baas dat je goed bezig bent, of kijkt hij alleen naar de cijfers?

De meeste van ons worden vooral geprikkeld en afgerekend op resultaat. Het is natuurlijk belangrijk om resultaten te behalen, maar wat we vaak vergeten is hoe we dit het prettigst en het makkelijkst doen. In onze opvoeding en maatschappij is dit een ondergeschoven kindje.

In mijn middelbare schooltijd konden we bijles krijgen om te leren hoe je het beste kunt leren. Probleem was, dat ze mij een bepaalde methodiek wilde opdringen. Daar had ik toen al geen behoefte aan. Niemand heeft mij ooit gevraagd hoe ik het zélf het liefste wilde doen. Nou had ik dat toen ook echt niet geweten. Maar het had me geholpen te ontdekken, hoe ik op míjn manier het beste uit mezelf haal.

In de huidige tijd zijn veel oplossingsgerichte trainers actief om leraren en ouders te leren hoe ze kinderen veel meer op hun capaciteiten en kwaliteiten kunnen complimenteren. Hiermee leren ze hoe ze altijd hun doelen zullen realiseren. Gewoon omdat ze zeker weten wat ze kunnen.

Voor volwassenen is dit helaas een beetje laat. Die moeten dat zelf leren. Opmerkelijk genoeg leren we in geen enkele training om ons verander-vermogen te ontwikkelen. We kunnen overal leren hoe we doelen realiseren, maar niemand leert ons hoe we tijdens de rit op onze eigen kracht en vermogens vertrouwen.

Om die reden ben ik super gelukkig dat ik (via lange omwegen) de manier gevonden heb om te leren hoe je al je energie geeft aan het proces. Zodat je áltijd het vertrouwen en de veerkracht hebt om op je pad te blijven. Zodat je altijd in je kracht blijft. Zodat je niet eens hoeft na te denken over je doelen, omdat je van binnen volledig overtuigd bent dat je er altijd komt.

Zoals je al weet is mijn gehele training-opzet gericht op het inzetten van je hulpbronnen. Hiermee groei je in persoonlijke kracht, alignment en leiderschap. In mijn trainingen gebruik in onder andere de metaprogramma's persoonlijkheids-analyse. Je mag hem nu al gratis doen:

Doe de gratis persoonlijkheidstest

 

Jos Verheijden

Jos Verheijden:

"Het is mijn missie mensen te inspireren te werken en leven in vrijheid en overvloed. Effectief leren omgaan met onzekerheden en tegenslagen. Dat doe ik via training, coaching en mijn blog".

Lees meer over Jos

 

Zo krijg je
direct meer energie

De Gouden Vraag E-book

Download gratis jouw E-book