De wetenschap achter alles is mogelijk

Alles is mogelijk

Er worden regelmatig uitspraken gedaan die wel lijken te kloppen, maar die je niet weten-schappelijk kunt onderbouwen. Niet kunt bewijzen. Je kunt wel zeggen dat alles mogelijk is, maar dat kun je nooit aantonen. Dat moet je maar voor waar aannemen. Gelukkig kunnen wetenschappers steeds beter laten zien hoe het in onze hersenen werkt. Veel stellingen binnen NLP zijn hierdoor al wetenschappelijk aangetoond.

In het artikel van vorige week 'Alles is mogelijk' heb je de praktische kant kunnen lezen van het verbinden met het oneindige universele bewustzijn via je intuïtie. Dat je door belemmerende zekerheden los te laten, steeds meer in het hier en nu komt. Steeds meer in verbinding bent met alles, iedereen en de oneindige mogelijkheden.

Hieronder vind je een presentatie van een hersenwetenschapper die uit eigen ervaring vertelt hoe je deze verbinding maakt. Hoe dit in je hersenen werkt. Hoe je rechter hersenhelft in het nu verbonden is met het universele bewustzijn en hoe je linker hersenhelft bezig is met praktische zaken als taal, verleden en toekomst.

Dr. Jill Bolte Taylor kreeg een hersenbloeding in haar linker hersenhelft. Die werd grotendeels stilgelegd. Hierdoor werd ze zich bewust van hoe haar rechter hersenhelft functioneert. Ze kwam in verbinding met wat we noemen 'alles is mogelijk'. Alles is energie en met elkaar verbonden.

Reacties (5)

 • anon

  Na het lezen van bovenstaand, vraag ik mij toch af ...........is echt alles mogelijk?
  Als echt alles mogelijk is, waarom is het nu zo zoals het nu is?
  Als het verleden en heden naast elkaar wordt gelegd, ontstaat er het nu. Betekend dat nu , dat alles mogelijk is?
  Ben het wel eens dat er in het heden te vaak in onmogelijkheden wordt gedacht, veelal gelaten.
  Maar stel dat alles mogelijk is, waarom wordt er dan geen begin mee gemaakt, om van de onmogelijkheden...........mogelijkheden te maken.

  apr 08, 2013
 • anon

  In het artikel van vorige week 'Alles is mogelijk' lees je het vehaal van de opa en het kind. Het kind heeft eerder al het water van de zee in het kuiltje geschept, dan dat je zult begrijpen wat mogelijk is.

  We kunnen slechts aannemen dat het zo is en er op de juiste manier mee omgaan. Dat betekent dat je je onderbewuste en de LOA zo gebruikt dat je steeds meer gaat verbinden met alles wat je wél wilt. Lees ook het artikel 'Dromen zijn geen bedrog'.

  Waarom het nu is zoals het is? Heel simpel omdat we dat zo gecreëerd hebben. Als je oorlogstuig maakt, zul je ook ook oorlog aantrekken. Als je je partner liefde geeft, zul je liefde terugkrijgen. Als je een mooi schilderij maakt, heb je iets moois om naar te kijken.

  Voor het universum maakt het niet uit of je oorlog wilt of liefde. Het is slechts jouw interpretatie dat je één fijn vindt en het ander niet. Dus ben je bewust waar jij je aandacht en energie op richt. Het maakt daadwerkelijk verschil.

  Overigens gaan nog veel meer artikelen over dit onderwerp. Zoek ze maar eens op! Door ergens energie in stoppen zal het groeien. Succes.

  apr 08, 2013
 • anon

  Tja, stel dat alles mogelijk is, waarom zou jij daar dan voor jezelf een begin mee maken?

  Vandaag las ik een mooie uitspraak: "Ik vraag alles, en ik verwacht meer." Meestal wordt er gehoopt op meer. Zoals we weten is hopen alleen, niet genoeg. Je hoort er ook iets voor te doen.

  Frank

  apr 08, 2013
 • anon

  De juiste manier is: Ik vraag alles en ik verwacht NIETS.

  Als je ergens op gaat hopen dan werkt dat averechts. Hopen (verlangen) doe je alleen als je het niet hebt. Hoe meer verlangen, hoe meer je beseft dat je het niet hebt. En hoe meer je hiervan zult krijgen.

  Je programmeert een doel door heel intens te beleven dat je het al bereikt hebt. Vervolgens laat je het los en ga je lekker leven. Onbewust zul je energie aan het doel geven, waardoor het gaat groeien cq ontstaan.

  Bewust energie geven (zonder verlangen!!!) werkt prima bij het realiseren van praktische dingen. Bijvoorbeeld zoals Edison zijn lamp uitgevonden heeft. Eerst een heel helder doel, dan experimenteren met allerlei materialen. Zoals je weet heeft het succes gehad....

  apr 08, 2013
 • anon

  Het verslag in de video klinkt als een LSD-trip of zo. Niet zo gek op zich, want drugs willen ook nog wel eens een flink deel van je hersenen uitschakelen.

  Waarom zou je niet gewoon beide hersenhelften op volle capaciteit laten werken? Een geboorte bij mensen is veel moeilijker en riskanter dan bij dieren, doordat we zo'n groot hoofd met grote hersenen hebben. Als die hersenen (in hun geheel) niet extreem belangrijk voor ons zouden zijn, dan zou de "natuurlijke selectie" echt wel tot kleinere hersenen hebben geleid. Misschien voelt alles wel beter als je een "pessimistisch" deel van je hersenen uitschakelt, maar ga je daar echt beter van functioneren?

  Het is maar net wat je doel is. Als je doel is om je goed te voelen, dan kan je de vervelende delen van je brein heel goed uitschakelen, bijv. met drugs. Als je aan de andere kant echt iets wilt bereiken in deze wereld, dan is dat geen goed idee.

  apr 10, 2013
Jos Verheijden

Jos Verheijden:

"Het is mijn missie mensen te inspireren te werken en leven in vrijheid en overvloed. Effectief leren omgaan met onzekerheden en tegenslagen. Dat doe ik via training, coaching en mijn blog".

Lees meer over Jos

 

Zo krijg je
direct meer energie

De Gouden Vraag E-book

Download gratis jouw E-book