Filmtip YES MAN

Filmtip: YES MAN

Yes man

Door allerlei vervelende ervaringen, ziektes, ongemak en alle ellende die je kan overkomen, kun je zomaar in een negatieve spiraal terecht komen. Een beetje depri worden. Wegzakken in je eigen ellende. Zelfs als je vrienden of familie hebt die je er uit proberen te trekken, dan nog zullen veel mensen er in blijven hangen. Wat heb je dan wél nodig om de negatieve spiraal te doorbreken en weer gelukkig en vrij te worden?

Veel mensen zitten diep in de shit, maar nét niet diep genoeg om er echt iets aan te gaan doen.

Blijkbaar moet er iets speciaals gebeuren voordat mensen het heft in eigen hand nemen en de draad weer oppakken (lees anders het artikel: ‘Crisis, een geschenk uit de hemel’ nog eens). Een doorbraak kan vanuit elke hoek komen. We noemen dit vaak ‘toeval’ maar ik denk dat er ergens in je onderbewuste een wake-up-call geactiveerd wordt.

Yes Man

De film ‘Yes Man’ met Jim Carrey laat prachtig zien hoe dit werkt. Door een echtscheiding raakt hij in een depressie. Hij zegt overal NEE tegen. Zijn vrienden blijven wel aan hem trekken, maar hij slaat elke suggestie in de wind. Totdat hij zo diep in de shit zit, dat hij de laatste strohalm vastgrijpt. Hij gaat naar een seminar waarin je leert om JA te zeggen tegen alles. JA te zeggen tegen het leven. JA te zeggen tegen jezelf.

Door overal JA tegen te zeggen en alle kansen te grijpen, kom je in geheel nieuwe situaties terecht.  Door op deze manier 'out of the box' te leven ontmoet je de meest prachtige mensen. Je leert compleet nieuwe dingen. Je gaat weer leven, stralen, lachen. Dat is toch wat je wilt!!

Doorbreek oude patronen

Wat je tegelijkertijd doet, is het doorbreken van oude patronen. Die oude patronen hebben je in die shit gebracht. Dus als je die oude patronen blijft inzetten, zul je steeds dieper in die shit komen. Einstein had hiervoor een mooie definitie:

Waanzin is: hetzelfde doen en iets anders verwachten.

Hieronder vind je een trailer van de film, maar ik wil je adviseren om gewoon de gehele film te bekijken. Echt de moeite waard. En als het niet de moeite waard was, dan heb je in ieder geval 1,5 uur gelachen. Dat is ook wel wat waard!!
 

 


Gratis Webinar

Live Webinar

Gratis Webinar


Jos Verheijden:

"Ik wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doe ik via mijn coaching, webinars, vloggen, bloggen, interviews en documentaires".

Lees meer over Jos