Een persoonlijke ontwikkelingsplan voorbeeld is niet rechtstreeks te geven zonder mee te nemen wat er exact bedoeld wordt. Gaat het om jou of het plan?

Wat wordt bedoeld?

Als het gaat om persoonlijke ontwikkeling, dan gaat het plan vooral over training en coaching op het gebied van assertiviteit, leiderschap, houding en motivatie.
Als het om een persoonlijk plan gaat, dan zal het óók gaan over de carrierestappen die jij gaat zetten en de begeleiding die je daarbij krijgt.

Persoonlijke ontwikkelingsplan

Je persoonlijke ontwikkelingsplan omvat niet alleen je behoefte aan opleiding en kennis, maar vooral wat er op persoonlijk vlak van je verwacht wordt. In je functieomschrijving staat al beschreven wat je taken en verwachte bekwaamheden, verantwoordelijkheden en competenties zijn. In je pop staat hoe je daar komt. Het is vooral gericht op je huidige functie.

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Voor iedere medewerker waarvan een bepaald carrierepad uitgestippeld wordt, zal een persoonlijk ontwikkelingsplan gemaakt worden, dat specifiek voor hem of haar bedoeld is. Er staat beschreven welke stappen en functies je gaat doorlopen, hoe je hierin begeleid wordt en hoe je getoetst zult worden. Het beschrijft de ontwikkeling van je competenties voor je toekomstige functies.

Is dit wat je wérkelijk wilt!

Persoonlijke ontwikkelingsplannen worden vooral gemaakt voor hoger opgeleide medewerkers.
Door de studiekeuze is er vaak weinig aandacht geweest voor persoonlijke ontwikkeling.
Een gezonde carrière maak je pas, als je precies datgene doet wat bij je past.
Een carrière combineer je daarom altijd met de ontwikkeling van je persoonlijk leiderschap, persoonlijke missie, waarden, assertiviteit en communicatieve vaardigheden.

Carrière maken en jezelf blijven, gaan prima samen

Je persoonlijke ontwikkelingsplan is gebaseerd op wie je wérkelijk bent en wat je wérkelijk nodig hebt. Je omgeving, assertiviteit, stressfactoren en privé-omstandigheden kunnen dit beeld vertroebelen. Doe gratis onze professionele persoonlijkheidstest en ontvang jouw specifieke persoonlijkheidsbeschrijving van 4 pagina's. Gebruik deze beschrijving bij het bepalen van je richting en voeg hem bij je persoonlijke ontwikkelingsplan.

Vraag de gratis persoonlijkheidstest aan

Vul hieronder je gegevens in en ontvang de inlogcode voor onze gratis persoonlijkheidstest.
Je ontvangt tevens brochures over onze training en coaching (Persoonlijk Leiderschap, Persoonlijke Kracht, Personal Coaching).
Dit is een goede basis voor elk goed onderbouwd persoonlijk(e) ontwikkelingsplan.