Sociale angst? Zo voorkom je dat je carrière stagneert

Als je geremd wordt door spreekangst, lage assertiviteit, haperende communicatie of gebrek aan overtuigingskracht, dan is het nu mogelijk om die los te laten en terug in je kracht te komen. Je kunt weer verder met je leven.


Herken je deze symptomen van sociale angst:

 •  Je verstijft bij voorstelrondjes of als je onverwacht het woord krijgt.
 •  Als een dominante persoon je aanspreekt komt er geen woord meer uit je strot.
 •  Je komt niet vooruit omdat je te perfectionistisch en een controlefreak bent.

Sociale angsten blokkeren jezelf en je carrière:

 •  Je probeert krampachtig vergaderingen en trainingen te vermijden.
 •  Je raakt gefrustreerd omdat je de grip verliest en je niet snapt wat er mis is.
 •  Je moet toezien hoe anderen zich ontplooien terwijl jij jezelf terugtrekt.

 

Je hebt alle capaciteiten en een prima opleiding genoten. Je hebt een mooie baan of zelfs een eigen bedrijf. Maar naast alle verantwoordelijkheid moet je ook presentaties geven, onderhandelingen voeren, vergaderingen bijwonen en met klanten praten. Op zich heel leuk, maar je wordt steeds vaker overmand door angst, paniek en een rooie kop. Zo kun je nooit laten zien wie je bent en wat je in huis hebt. Zo kom je niet verder. Het wordt tijd dat je zichtbaarder wordt en jezelf gaat profileren.


Kun je geloven dat je sociale angsten snel kunt loslaten?

Je huidige klachten voelen erg zwaar en je hebt er totaal geen grip op. Je snapt niet wat er met je gebeurt. Je gaat jezelf identificeren met je sociale angst, spreekangst of lage assertiviteit. Daarom denk je dat het bij jou hoort en dat het heel moeilijk is om er van af te komen. Dit idee mag je loslaten!

Maar ja; als je met je spreekangst naar je huisarts gaat, dan krijg je vaak te horen dat je er maar mee moet leren leven. Je kunt wel wat bètablokkers krijgen. Dat je dan half-slapend staat te presenteren moet je maar accepteren. Laat je in ieder geval geen antidepressiva aanpraten. Die werken niet!


In Nederland sta ik bekend als een van de meest effectieve specialisten op het gebied van burnout en sociale angsten. Vandaar dat ik regelmatig gevraagd wordt om als expert op te treden in radio- en televisieprogramma's.

Jos bij BNN en RTL5


Acute problemen pakken we direct aan!

 

Je bent niet je sociale angst

Je sociale angst heeft een vaste structuur. En voor alle duidelijkheid: Er is niets mis met je! Je brein herhaalt gewoon wat het geleerd heeft. Omdat een sociale angst aangeleerd gedrag is, kun je dit gedrag redelijk eenvoudig veranderen. Je moet uiteraard wel weten HOE! Dat is mijn vak en daar ben ik erg goed in!

De zwaarte wordt snel minder

Voordat we een traject starten heb je eerst een telefonische intake met mij. Meestal starten we dan binnen twee weken met twee uur individuele coaching. Dan is je angst al direct een stuk minder en in sommige gevallen zelfs al weg! Daarna volg je een training persoonlijke ontwikkeling om volledig in je kracht te komen.


Bij mij werk je in twee stappen van sociale angst naar kracht en vrijheid:

(maar je hoeft nú slechts de eerste stap te zetten)

 

We halen eerst de lading weg, daarna volg je een groeps- of onlinetraining


Dit zeggen deelnemers over de aanpak van Jos Verheijden

 
 

Veel mensen gingen je al voor. Onder andere van deze bedrijven:

 


Actieve aanpak van je sociale angst

Mijn aanpak is er op gericht dat je snel van je sociale angst af bent en je weer in je kracht staat. Natuurlijk wil je in eerste instantie vooral van je belemmeringen af (dus daar beginnen we mee). Maar tegelijk werk je vooral aan je persoonlijke kracht en leiderschap.

Het resultaat van mijn trajecten is dat je veel krachtiger, assertiever, overtuigender en communicatiever in je werk en leven staat. Je komt er niet alleen sterker uit; je komt helemaal terug bij wie je werkelijk bent! Je bent weer vrij om te doen en te laten wat je wilt.

De opbouw van een traject is:

 •  Telefonische intake waarin we vaststellen wat de juiste aanpak is.
 •  Zes tot tien uur Personal Coaching (vaak start je al binnen twee weken).
 •  Groepstraining Zelf-Leiderschap of onlinetraining Persoonlijke Kracht Online.
 •  Diverse (geleide) ontspanningsoefeningen en meditaties.
 •  Persoonlijkheidstest, waardenrangschikkingen, missiebepaling en meditaties.
 •  Diverse kortere online modules / trainingen ter ondersteuning van je proces.

Wil je nu al direct aan je sociale angst werken?

 

Past mijn aanpak bij jou?

Zoals je wel begrijpt, past mijn snelle en directe aanpak niet bij iedereen. Ik werk vooral met professionals en managers die van aanpakken houden. Ondernemende mensen die belemmerd worden door een hinderlijke sociale angst. Mensen die snappen dat je die angst kunt loslaten en dat graag snel willen. Ben jij zo iemand?

Wat levert dit traject je op?

Je overwint zowel de schaamte, de onzekerheid als het rotgevoel dat je belemmert om spontaan je ding te doen. Je merkt al snel dat je in de privé sfeer ook vrijer en assertiever wordt. Je bloeit weer op en je gaat weer genieten van je vrienden en de leuke dingen in het leven. Je komt er sterker uit dan je nu nog voor mogelijk houdt.

Is dit haalbaar voor je?

Een traject van 7 uur Coaching en Persoonlijke Kracht Online kost €1985 (exclusief 21% BTW). Normaal gesproken betaalt je bedrijf of je werkgever de kosten in het kader van je professionele ontwikkeling. Het is immers een ontwikkelings-traject en bedoeld om krachtiger, assertiever en communicatiever in je werk te komen staan.

Als mijn persoonlijke aanpak je aanspreekt dan is het slim om even contact op te nemen. In een telefoongesprek van zo'n 20 minuten hebben we beiden helder of het klikt en kan ik inschatten wat de beste aanpak is. Meestal starten we daarna binnen twee weken met Individuele Personal Coaching.


Leer meer over jezelf en laat je sociale angst maar los!

 

Je bent veel meer dan je sociale angst!

Als je helder hebt wie je bent, weet je ook dat je niet je angsten bent (en dat je die dus kunt loslaten). Om inzicht te krijgen in wie je wérkelijk bent, kun je mijn gratis persoonlijkheidstest doen. Hiermee krijg je een goed beeld van je ware aard en hoe je van nature met situaties omgaat.

Brede aanpak van je sociale angst

Na het invullen van de test ontvang je een uitgebreide professionele persoonlijkheids-beschrijving van vier pagina's. Via mijn blogs over sociale angsten en persoonlijke ontwikkeling blijf je steeds meer over jezelf en je sociale angst ontdekken. Pas nu alvast de tips toe!

 

Doe de gratis persoonlijkheidstest

Het is professioneel, veilig en vertrouwd.