Sociale angst? Zo voorkom je dat je carrière stagneert

Mijn aanpak past bij jou als je geremd wordt door spreekangst, lage assertiviteit, perfectionisme, haperende communicatie of gebrek aan overtuigingskracht, persoonlijke kracht en leiderschap.


Herken je deze symptomen van sociale angst:

 •  Je verstijft bij voorstelrondjes of als je onverwacht het woord krijgt.
 •  Als een dominante persoon je aanspreekt komt er geen woord meer uit je strot.
 •  Je komt niet vooruit omdat je te perfectionistisch en een controlefreak bent.

Sociale angsten blokkeren jezelf en je carrière:

 •  Je probeert krampachtig vergaderingen en trainingen te vermijden.
 •  Je raakt gefrustreerd omdat je de grip verliest en je niet snapt wat er mis is.
 •  Je moet toezien hoe anderen zich ontplooien terwijl jij jezelf terugtrekt.

 

Je hebt alle capaciteiten en een prima opleiding genoten. Je hebt een mooie baan of zelfs een eigen bedrijf. Maar naast alle verantwoordelijkheid moet je ook presentaties geven, onderhandelingen voeren, vergaderingen bijwonen en met klanten praten. Op zich heel leuk, maar je wordt steeds vaker overmand door angst, paniek en een rooie kop. Zo kun je nooit laten zien wie je bent en wat je in huis hebt. Zo kom je niet verder. Het wordt tijd dat je zichtbaarder wordt en jezelf gaat profileren.


Als ik je vertel dat je sociale angsten snel kunt loslaten, zou je dat geloven?

Je huidige klachten voelen erg zwaar en je hebt er totaal geen grip op. Je snapt niet wat er met je gebeurt. Je gaat jezelf identificeren met je sociale angst, spreekangst of lage assertiviteit. Daarom denk je dat het bij jou hoort en dat het heel moeilijk is om er van af te komen. Deze denkfout mag je nu meteen loslaten!

Maar ja; als je met je spreekangst naar je huisarts of psycholoog gaat, dan krijg je te horen dat je er maar mee moet leren leven. Je kunt wel wat bètablokkers krijgen. Dat je dan half-slapend staat te presenteren moet je maar accepteren. Ik heb zelfs mensen gesproken die er antidepressiva voor kregen. Wie wil je geloven?

 

In Nederland sta ik bekend als een van de meest effectieve specialisten op het gebied van angsten en fobieën. Vandaar dat ik regelmatig gevraagd wordt om als expert op te treden in radio- en televisieprogramma's.

 

Way of Life

In het tv-programma 'Way of Life' van RTL5 zie je in een reportage hoe Anke leeft met haar vogelfobie. Deze fobie beheerst al twintig jaar haar (buiten-)leven. Na één sessie van twee uur is ze van haar vogelfobie af. Het ongeloof straalt van haar gezicht af, als ze vaststelt dat haar angst volledig verdwenen is. Ze kan nu weer onbekommerd genieten van haar buitenactiviteiten.

 

Get smarter in a week

In het BNN programma 'Get smarter in a week' moeten deelnemers in één week tijd een stuk slimmer worden.
Enkele bekende Nederlanders gaan aantonen dat als ze hun angsten overwinnen, ze beter zullen presteren. Cas Jansen heeft hoogtevrees en wordt door mij gecoacht als hij van een 10 meter hoge duikplank moet springen.

 

 


Acute problemen pakken we direct aan!

 

Je bent niet je sociale angst

Je sociale angst heeft een vaste structuur. En voor alle duidelijkheid: Er is niets mis met je! Je brein herhaalt gewoon wat het geleerd heeft. Omdat een sociale angst aangeleerd gedrag is, kun je dit gedrag redelijk eenvoudig veranderen. Je moet uiteraard wel weten HOE! Toevallig is dat mijn vak en ben ik daar erg goed in!

De zwaarte wordt snel minder

Voordat we een traject starten heb je eerst een telefonische intake met mij. Meestal starten we dan binnen twee weken met twee uur individuele coaching. Dan is je angst al direct een stuk minder en in sommige gevallen zelfs al weg! Daarna volg je een training persoonlijke ontwikkeling om volledig in je kracht te komen.


Bij mij werk je in drie stappen van sociale angst naar kracht en vrijheid:

 

Stap 1 om van je sociale angst af te komen:
We halen eerst de lading van je sociale angst af


Stap 2 om je sociale angst om te buigen naar vrijheid:
Ontwikkel je persoonlijke kracht en zelf-leiderschap


Stap 3 ná het volledig loslaten van je sociale angst:
Veranker wat je geleerd hebt en kom nóg meer in flow


Dit zeggen deelnemers over de aanpak van Jos Verheijden

 
 

LAAT MIJ JE HELPEN OM JE SOCIALE ANGST SNEL LOS TE LATEN

 

Mijn naam is Jos Verheijden

Door mijn vakkennis laat je heel snel je sociale angsten los. We pakken ook de oorzaken aan. Denk hierbij aan trauma’s, gepest zijn, onzekerheden, onveiligheid, ziektes, overtuigingen, thuissituatie en energie-vretende patronen. Tegelijk met het loslaten van je angst werk je aan je energie en bouw je nieuwe patronen op.

Je leven ná je sociale angst

In principe laat je al je angsten en belemmeringen los tijdens de coaching en training. Maar je leert óók hoe je zelfstandig verder oefent om actief in het NU te blijven. Het resultaat is dat je veel krachtiger in je werk en leven komt te staan. Je bent weer vrij om te doen wat je wilt en je zult overtuigender communiceren.

Prettige manier van werken

Het deel van je brein waar je sociale angst zit, is altijd in het NU. Daarom werken we bij het loslaten van je angsten uitsluitend in het NU. Je gaat wel de lading van oude situatie loslaten, maar we gaan bijvoorbeeld niet in het verleden zitten wroeten. We gaan gewoon heel praktisch in ‘het hier en nu’ je issues aanpakken.

 

Mijn persoonlijke aanpak

Het is mijn kracht om complexe problemen tot de kern terug te brengen en ze licht en luchtig te maken. Vanuit de kern weet je precies wat te doen en te laten. Ik vertel geen theoretische verhalen, maar werk heel praktisch, resultaat-, oplossings- en mensgericht. Dit is mede waarom cliënten mijn aanpak zo positief waarderen.

Mijn professionele achtergrond

Ik heb zelf enorm veel trainingen en opleidingen gevolgd en blijf me continu bijscholen in het vak van coaching. Mijn unieke werkwijze is mede gevormd door de Amerikaanse NLP mastertrainer John Overdurf. Hij is wereldwijd een grootheid op het gebied van conversationele (telefonische) hypnotische NLP technieken.

Mijn persoonlijke achtergrond

Ik ben in mijn werk en leven regelmatig zélf vastgelopen. Ik mag mezelf wel ervarings-deskundig noemen! Ik heb zelf forse sociale angsten, burnout en hartoperaties gehad en overwonnen. Maar ik heb met name dingen voor elkaar gekregen die ik vooraf nooit voor mogelijk had gehouden. Ik geniet nu van alles wat zich aandient.


Veel mensen gingen je al voor. Onder andere van deze bedrijven:

 


Actieve aanpak van je sociale angst

Mijn aanpak is er op gericht dat je snel van je sociale angst af bent en je weer in je kracht staat. Natuurlijk wil je in eerste instantie vooral van je belemmeringen af. Maar tegelijk werk je vooral aan je persoonlijke kracht en leiderschap. Het resultaat van mijn trajecten is dat je veel krachtiger, assertiever, overtuigender en communicatiever in je werk en leven staat. 

Vaak zijn twee tot zes uur Personal Coaching al voldoende om je sociale angst los te laten. Daarna ga je in de groepstraining 'Zelf-Leiderschap' of de onlinetraining 'Persoonlijke Kracht Online' aan je persoonlijke ontwikkeling werken, zodat je niet meer in je oude patronen zult terugvallen. Je komt er niet alleen sterker uit; je komt helemaal terug bij wie je werkelijk bent!

De opbouw van een traject is:

 •  Telefonische intake waarin we vaststellen wat de juiste aanpak is.
 •  Twee tot zes uur Personal Coaching (vaak start je al binnen twee weken).
 •  Groepstraining Zelf-Leiderschap of onlinetraining Persoonlijke Kracht Online.
 •  Persoonlijkheidstest, waardenrangschikkingen, missiebepaling en meditaties.
 •  Het vier maanden follow-up traject Verdiepen in Flow.

Wil je nu al direct aan je sociale angst werken?

 

Check of mijn aanpak bij jou past

Zoals je wel begrijpt, past mijn snelle en directe aanpak niet bij iedereen. Ik werk vooral met professionals en managers die van aanpakken houden. Ondernemende mensen die belemmerd worden door een hinderlijke sociale angst. Mensen die inmiddels snappen dat je die angst snel kunt loslaten. Ben jij zo iemand?

Hoe belemmert jouw angst je?

Het is niet alleen de schaamte, de rode vlekken, de onzekerheid en het rotgevoel dat je belemmert om spontaan je werk te doen. Je merkt dat je in de privé sfeer ook al angstklachten ontwikkelt. Je ontwijkt je vrienden en de leuke dingen in het leven. Maar hoe heftig het ook voelt: Je komt er sterker uit dan je voor mogelijk houdt.

Is dit haalbaar voor je?

Gemiddeld kost een traject zo'n €3500 (exclusief 21% BTW). Dat is een heel bedrag maar normaal betaalt je werkgever de kosten in het kader van je professionele ontwikkeling. Het is immers een leiderschaps-traject en bedoeld om krachtiger, assertiever en communicatief sterker in je werk te komen staan. Overleg het gewoon!

Actie: Bij een traject met de training Zelf-Leiderschap krijg je 'Verdiepen in Flow' t.w.v. €356 nu gratis.

Als mijn persoonlijke aanpak je aanspreekt dan is het slim om even contact op te nemen. In een telefoongesprek van zo'n 20 minuten hebben we beiden helder of het klikt en kan ik inschatten wat de beste aanpak is. Meestal starten we daarna binnen twee weken met twee uur Personal Coaching. Daarna beslis je of en hoe je verder gaat. Ik probeer zo open en helder mogelijk te zijn en alle risico's tot nul te reduceren.

 

Neem contact op voor een gratis intake

De intake is gratis en kan je veel helderheid geven.


Of wil je eerst mijn werkwijze verkennen en meer info ontvangen?

 

Check mijn verhaal

Check eerst of mijn verhaal wel klopt en wat je allemaal van me mag verwachten. Lees mijn blogs over sociale angsten, assertiviteit, leiderschap, communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Bekijk de ervaringen van oud-deelnemers op Springest. Lees op LinkedIn de positieve aanbevelingen van mijn cliënten. Check het gewoon.

Gratis Persoonlijkheidstest

Waar je mee kunt beginnen is mijn gratis persoonlijkheidstest doen. Die gebruik ik in mijn trainingen en coaching. Hiermee krijg je zowel een goed beeld van wie je bent, als ook van mijn professionele aanpak. Als je helder hebt wie je bent, dan weet je ook wat bij jouw persoonlijkheid past en wat bij de sociale angst hoort.

Gratis rapport en brochures

Je ontvangt naast een uitgebreide professionele persoonlijkheids-beschrijving tevens de brochures van mijn trainingen. Je wordt automatisch en gratis aangemeld voor mijn blogs. Voel je vrij om de gratis test te doen. Het aanvragen en invullen is zo gebeurt en zeer waarschijnlijk zul je verbaast zijn over het resultaat.

 

Doe de gratis persoonlijkheidstest